ΤΟ ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ
Αν ταλαιπωρείστε από στοματικό έλκος, υπάρχει ένα φυσικό συστατικό που μπορεί να σας ανακουφίσει από τον πόνο και τη δυσάρεστη αίσθηση.
Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό με πολύ καλό «όνομα». Ανήκει σε εκείνα που όχι μόνο δίνουν γεύση στο φαγητό μας αλλά και οχυρώνουν τον οργανισμό μας χάρη στην ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση τους.
Οι ερευνητές έχουν μελετήσει τόσο πολύ τις ιδιότητες του κουρκουμά που πλέον το θεωρούν ακόμα και ως ένα νέο φυσικό αντηλιακό. Επιπλέον, αν καταναλώνεται με προσοχή, πιστεύεται ότι αποτελεί το μπαχαρικό που «καίει» το σπλαχνικό λίπος.
Αν αναρωτιέστε τώρα τι σχέση έχει αυτό το θαυματουργό μπαχαρικό με τις πληγές του στόματος, είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι λόγω των αντισηπτικών και αντιμικροβιακών του ιδιοτήτων μπορεί να τις επουλώσει!
Για την ακρίβεια, συνιστάται η χρήση του κουρκουμά για την αντιμετώπιση του στοματικού έλκους, δηλαδή των επίπονων πληγών που εμφανίζονται στο εσωτερικό της στοματικής κοιλότητας. Γιατί ακόμα και στις περιπτώσεις που το στοματικό έλκος δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας, αφήνει μια δυσάρεστη αίσθηση και δυσκολεύει τους ανθρώπους στο φαγητό ή το βούρτσισμα των δοντιών.
Πάστα από κουρκουμά για την αντιμετώπιση του στοματικού έλκους
Ο κουρκουμάς βοηθάει στη μείωση της φλεγμονής και τη γρήγορη επούλωση των πληγών ενώ παράλληλα ανακουφίζει από τον πόνο. Επιπλέον, συμβάλλει στην πρόληψη της ανάπτυξης βακτηρίων στο στόμα ενισχύει συνολικά τη στοματική υγιεινή.
Για να φτιάξετε και να χρησιμοποιήσετε την πάστα από κουρκουμά, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:
Θα χρειαστείτε λίγη σκόνη κουρκουμά και λίγο νερό. Ανακατέψτε τα δύο υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα το οποίο θα έχει τη μορφή μιας παχύρρευστης πάστας. Στη συνέχεια, εφαρμόστε αυτή την πάστα στο στοματικό έλκος (μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα) περίπου δύο φορές την ημέρα, κάθε πρωί και κάθε βράδυ.
Κάθε φορά αφήστε το για λίγα λεπτά (όχι περισσότερο από 4 λεπτά) και έπειτα ξεπλύνετε καλά την πληγή και το στόμα σας.