Γαβριήλ Νικολαΐδης
ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΟ BUDDHA BOWL ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Αν θέλεις ένα πλήρες γεύμα που μεταφέρεται εύκολα και θα σε χορτάσει, δεν έχεις παρά να ετοιμάσεις αυτό το Buddha bowl.
Ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να αυξήσεις τη φυτική πρωτεΐνη είναι να συνδυάσεις ρύζι με όσπρια, μια πολύ θρεπτική βάση για κάθε Buddha bowl.
Προσθέτω ένα βρασμένο αβγό και τόνο, φτιάχνοντας ένα πλήρες γεύμα, πολύ χορταστικό και πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνη.
Συνταγή για Buddha bowl με τόνο, ρύζι, αβγό και λαχανικά
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
- Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
- Μερίδες: 2
Υλικά
- 150 γρ. ρύζι, βρασμένο (ισοδυναμεί με 50 γρ. ρύζι άβραστο)
- 150 γρ. κόκκινα φασόλια
- 150 γρ. καλαμπόκι
- 1 αβγό, βρασμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- 1 καρότο, περασμένο από το χοντρό του τρίφτη
- 150 γρ. τόνο
- ½ αβοκάντο
Για τη σος
- 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό από ½ λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Σε ένα βαζάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σος.
Περιχύνουμε το μπολ με τη σος.
Στην περίπτωση που θέλουμε να πάρουμε το Buddha bowl μαζί μας σε ταπεράκι, αφήνουμε τη σος στο βαζάκι για να την προσθέσουμε τελευταία στιγμή.