VALENTINE’S SPECIAL PASTA: ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΡΟΖ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ
Αν ο έρωτας περνάει από το στομάχι, η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου θα γίνει ακόμα πιο απολαυστική με ένα πιάτο φιογκάκια με ροζ σάλτσα από παντζάρι.
Ακόμα κι αν κριντζάρεις με όλα τα χαζοδώρα του Αγίου Βαλεντίνου, από τα αρκουδάκια μέχρι τα τριαντάφυλλα, αυτή η συνταγή θα σου φτιάξει τη διάθεση, βάζοντας μια ρομαντική πινελιά πραγματικά νόστιμη. Τα φιογκάκια με ροζ σάλτσα από παντζάρι μπορούν να γίνουν ο δικός σου τρόπος να πεις «σ’ αγαπώ» αν γιορτάζεις με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σου, αλλά μπορείς να τα απολαύσεις όποτε θέλεις με οποιονδήποτε, ακόμα και να τα κάνεις δώρο στον εαυτό σου!
Το παντζάρι έχει μια γήινη γεύση, την οποία εξισορροπεί πλήρως η τυρένια σάλτσα από παρμεζάνα, γάλα και τυρί κρέμα. Η συνταγή είναι άκρως θρεπτική, αφού τα βασικά υλικά είναι το παντζάρι και το τυρί κρέμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τυρί light για να μειώσεις τα λιπαρά.
Tip: Πρόσθεσε στη σάλτσα λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά: είναι γνωστό ως «τα δάκρυα των θεών» στην ιταλική κουζίνα και θα της δώσει πιο λεπτόρρευστη υφή.
Συνταγή για φιογκάκια με ροζ σάλτσα από παντζάρι
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
- Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
- Vegetarian
Υλικά
- 200 γρ. ζυμαρικά φιογκάκια
- 1 παντζάρι, ωμό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. παρμεζάνα
- 50 ml γάλα
- φιστίκι Αιγίνης για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε το παντζάρι, το κόβουμε σε κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε το παντζάρι στους 180°C για 30-40 λεπτά.
Στο μπλέντερ, χτυπάμε το ψημένο παντζάρι με το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βράζουμε τα φιογκάκια ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα παντζαριού.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με παρμεζάνα και ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης.