Καρολίνα Δωρίτη

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ GIN FIZZ, ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΟΚΤΕΪΛ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Η Πρωτοχρονιά θέλει κοκτέιλ! Φέτος, φτιάξε αρωματικό Gin Fizz με μέλι και δενδρολίβανο και απόλαυσέ το χωρίς τύψεις, αφού δεν έχει ζάχαρη και φτιάχνεται με τζιν, ένα από τα ποτά με τις λιγότερες θερμίδες.    

Ωραία τα κοκτέιλ, αλλά συνήθως έρχονται πακέτο με αρκετές θερμίδες και ζάχαρη. Πώς μπορούμε να αποφύγουμε την περιττή ζάχαρη ή τα χρώματα που καμιά φορά επίσης περιέχουν τα κοκτέιλ και να απολαύσουμε μια πιο υγιεινή εκδοχή τους; Η συνταγή για Gin Fizz που σου προτείνουμε είναι η λύση!

Τα κοκτέιλ που ετοιμάζουμε στο σπίτι και δεν προορίζονται για να σερβίρουμε πολύ κόσμο, μπορούν να γίνουν με αγνά υλικά. Για παράδειγμα, φρέσκα φρούτα αντί για έτοιμους χυμούς και γλυκαντικά όπως σιρόπι αγαύης, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου, τα οποία αντικαθιστούν τέλεια τη ζάχαρη και τα σιρόπια.

Το τζιν είναι γενικά από τα ποτά που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει trend και παρασκευάζονται με μανία και με διάφορες μικρές παραλλαγές ακόμα και στην Ελλάδα. Κάτι σαν τις «μικροζυθοποιίες»! Είναι επίσης και από τα ποτά τα οποία περιέχουν από τις λιγότερες θερμίδες. To Gin Fizz που ετοιμάζουμε εδώ είναι ευχάριστο, με ένα υπέροχο αρωματικό σιρόπι με μέλι και δενδρολίβανο.

Παρακάτω δίνω τις δικές μου ιδανικές αναλογίες, αλλά μπορείτε να ρυθμίσετε το πόσο γλυκό ή πόσο ξινό το προτιμάτε, ανάλογα με τα γούστα σας. Μου αρέσει να το σερβίρω σε σχετικά μεγάλο ποτήρι, αλλά αυτό επίσης μπορείτε να το ρυθμίσετε ανάλογα με το τι διαθέτετε.

Το σιρόπι μπορεί να γίνει από νωρίτερα, που είναι και το προτιμότερο ώστε να έχει κρυώσει. Το σιρόπι δεν το φτιάχνω παραδοσιακά, δηλαδή να το βάλω να βράσει μαζί με το μέλι από την αρχή. Βράζω το νερό με το δενδρολίβανο για να αρωματιστεί έντονα. Στη συνέχεια, αφού η θερμοκρασία του πέσει στους 40-50°C, προσθέτω και μέλι, το οποίο ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί τελείως. Αυτό το κάνω για να διαφυλάξω τα θρεπτικά του στοιχεία (και να επωφεληθώ από αυτά).

Συνταγή για Gin Fizz με μέλι και δενδρολίβανο

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά περίπου
  • Χωρίς ζάχαρη
  • Vegetarian/Gluten-free

Gin Fizz
Καρολίνα Δωρίτη

Υλικά για 1 κοκτέιλ

  • 250 ml νερό
  • 1-2 κλωναράκια δενδρολίβανου
  • 200 γρ. μέλι
  • 60 ml τζιν
  • 20 ml σιρόπι
  • 30 ml φρεσκοστυμμένος χυμός λάιμ
  • σόδα
  • πάγος
  • κλωναράκια δενδρολίβανου για διακόσμηση

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό με 1-2 κλωναράκια δενδρολίβανου για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε.

Gin Fizz
Καρολίνα Δωρίτη

Αφού κρυώσει ελαφρώς (40-50°C) προσθέτουμε μέσα το μέλι, ανακατεύοντας καλά ώστε να διαλυθεί τελείως.

Βάζουμε σε ένα σχετικά μεγάλο ποτήρι πάγο. Προσθέτουμε το τζιν και στη συνέχεια το σιρόπι που ετοιμάσαμε. Στύβουμε το λάιμ και τέλος γεμίζουμε το ποτήρι ως πάνω με τη σόδα. Ανακατεύουμε με αναδευτήρα.

Gin Fizz
Καρολίνα Δωρίτη

Διακοσμούμε με κλωναράκια δενδρολίβανου και το Gin Fizz είναι έτοιμο!