Γαβριήλ Νικολαΐδης

ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ

Μυρωδάτα σπιτικά μπισκότα αμυγδάλου σε λιγότερο από ένα εικοσάλεπτο, και μάλιστα χωρίς ζάχαρη και αλεύρι; Γίνεται, με αυτή την υπέροχη συνταγή!

Αυτή η πολύ εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα μπισκότα αμυγδάλου με σταγόνες σοκολάτας έχει υψηλή διατροφική αξία. Καθένα από τα συστατικά τους προσφέρει σημαντικά θρεπτικά συστατικά, που ευνοούν τη συνολική υγεία, ενώ θα λερώσεις μόνο ένα μπολ, η προετοιμασία θα σου πάρει μόλις 5 λεπτά και το ψήσιμο 12-14 λεπτά!

Τα μπισκότα αμυγδάλου με σταγόνες σοκολάτας είναι ιδανικά για πρωινό και, βέβαια, είναι τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ. Στα γλυκά μου αποφεύγω τη ζάχαρη και προτιμώ το μέλι. Το μέλι είναι φυσικό γλυκαντικό, με αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Το μέλι έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από τη ζάχαρη, γεγονός που σημαίνει ότι προκαλεί μικρότερη αύξηση του σακχάρου στο αίμα και συνεπώς λιγότερες λιγούρες μέσα στη μέρα.

Κάτι άλλο που αποφεύγω είναι το αλεύρι σίτου. Το αλεύρι αμυγδάλου, πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά, αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική του παραδοσιακού αλευριού. Περιέχει βιταμίνες όπως η βιταμίνη Ε, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τα κύτταρα από την οξείδωση. Επίσης, είναι χαμηλό σε υδατάνθρακες, κάνοντάς το ιδανικό για όσους ακολουθούν δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων ή κετογονική δίαιτα. Θα το βρεις στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τα βιολογικά προϊόντα.

Tip: Αν δεν βρίσκεις αλεύρι αμυγδάλου, μπορείς να χτυπήσεις αμύγδαλα ή φιλέ αμυγδάλου στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη, δηλαδή αλεύρι.

Συνταγή για μπισκότα αμυγδάλου με σταγόνες σοκολάτας

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 17 λεπτά
  • Vegetarian

Πανεύκολα μπισκότα αμυγδάλου χωρίς αλεύρι και ζάχαρη
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 μπανάνα, ώριμη
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 20 γρ. μέλι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Για το γαρνίρισμα

  • 50 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • 20 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Πανεύκολα μπισκότα αμυγδάλου χωρίς αλεύρι και ζάχαρη
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε μια μπανάνα και την πολτοποιούμε καλά. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Πλάθουμε 9 μπισκότα με ένα κουτάλι και τα τοποθετούμε στο ταψί. Τα πιέζουμε ελαφρώς.

Προσθέτουμε από πάνω το φιλέ αμυγδάλου και τις σταγόνες σοκολάτας.

Ψήνουμε στους 180° σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, για 12-14 λεπτά.