Γ. Νικολαΐδης

ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΠΡΩΤΕΪΝΙΚΑ MUFFINS ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ COTTAGE

Αυτά τα λαχταριστά muffins είναι κατάλληλα για όσους ασκούνται τακτικά και προσέχουν τη διατροφή τους, αλλά και για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Το cottage είναι ένα τυρί ελαφρύ, πλούσιο σε πρωτεΐνη και χαμηλό σε λιπαρά, κάτι που εκτιμούν όσοι προσέχουν τη διατροφή τους και ασκούνται, καθώς δεν τους επιβαρύνει με πολλές θερμίδες.

Το συγκεκριμένο τυρί χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές. Μάλιστα, χάρη στην ήπια γεύση του είναι ιδανικό για την παρασκευή γλυκών, όπως κέικ, μπισκότα, τάρτες, τσίζκεϊκ, κρέμες και πουτίγκες. Μπορεί, επίσης, να δώσει μια πιο αφράτη και ελαφριά σύσταση στις συνταγές που απαιτούν τυρί κρέμα. Τέλος, μπορεί να αντικαταστήσει εν μέρει ή πλήρως το βούτυρο ή άλλα λιπαρά συστατικά σε πολλές συνταγές, μειώνοντας τη συνολική ποσότητά τους.

Σε συνδυασμό με μέλι και σοκολάτα, το cottage μπορεί να δημιουργήσει μια υπέροχη, υγιεινή επιλογή για γλυκό. Τα muffins με τυρί cottage, που θα βρεις παρακάτω, γίνονται πλούσια και αφράτα και σίγουρα δεν μπορείς να μαντέψεις ότι το συγκεκριμένο τυρί είναι ένα από τα βασικά του υλικά.

Συνταγή για πρωτεΐνικά muffins σοκολάτας με cottage

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
  • Μερίδες: 6
  • Vegetarian

Υλικά

  • 220 γρ. τυρί cottage
  • 120 ml γάλα
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 180 γρ. αλεύρι βρόμης
  • 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 60 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 80 ml ηλιέλαιο
  • 100 γρ. κομματάκια σοκολάτας
  • 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας για το τελείωμα

muffins
Γ. Νικολαΐδης

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τα αβγά, το γάλα, το cottage, το ηλιέλαιο, τη μαύρη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι βρόμης, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, τον στιγμιαίο καφέ, το αλάτι κι ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη.

Ενώνουμε το μείγμα των υγρών με το μείγμα των στερεών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Προσθέτουμε 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας και χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ) εξακολουθούμε να ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για 6 muffins και γαρνίρουνε με σταγόνες σοκολάτας.

Ψήνουμε στον φούρνο στους 180C σε λειτουργία αέρα για 22-25 λεπτά.