Γαβριήλ Νικολαΐδης

ΚΑΝΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΚΟΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΤΟ AIR FRYER

Θέλεις να αξιοποιήσεις δημιουργικά το ψημένο κοτόπουλο που έχεις στο ψυγείο; Πρόσθεσε λίγα υλικά, βάλε στο air fryer και θα έχεις απίθανα κοτοπιτάκια.

Τα κοτοπιτάκια με τορτίγια στο air fryer είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αξιοποιήσεις το ψημένο κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα, δημιουργώντας στο πι και φι ένα λαχταριστό comfort food.

H γέμιση στα κοτοπιτάκια αυτά είναι φουλ στην πρωτεΐνη, βελούδινη από το γιαούρτι και τυρένια από τη γραβιέρα. Θα σου πάρει μόνο 10 λεπτά να τα φτιάξεις κι άλλα 6 λεπτά να τα ψήσεις στο air fryer.

  • Tip 1: Συνδύασε τα με μια πικάντικη sauce στο πλάι, σαν ντιπ.
  • Tip 2: Αν δεν έχεις περισσευούμενο κοτόπουλο, μπορείς να βράσεις μισό φιλέτο στήθος για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό, κι έπειτα να το «μαδήσεις».

Συνταγή για κοτοπιτάκια με τορτίγια στο air fryer

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 16 λεπτά
  • Μερίδες: 8

κοτοπιτάκια
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά

  • 4 τορτίγιες
  • 200 γρ. ψημένο κοτόπουλο
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 1 καρότο, περασμένο από τον τρίφτη
  • ½ κ.τ.γ. πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το τύλιγμα

  • 2 κ.τ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.τ.σ. νερό

Εκτέλεση

Λιανίζουμε καλά το κοτόπουλο και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά.

Για να προετοιμάσουμε το τύλιγμα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό.

Κόβουμε τις τορτίγιες στη μέση. Τις κλείνουμε σε τριγωνάκια και τις γεμίζουμε με τη γέμιση.

Κλείνουμε την άκρη χρησιμοποιώντας το μείγμα με το αλεύρι και νερό σαν κόλα.

Ψήνουμε τα κοτοπιτάκια στο air fryer στους 180°C για 6 λεπτά, φροντίζοντας στα μισά να τα γυρίσουμε από την άλλη πλευρά.