ICE LOLLY: ΠΑΓΩΤΟ ΞΥΛΑΚΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ
Το πιο λαχταριστό παγωτό λέγεται ice lolly και φτιάχνεται πανεύκολα με τρία υλικά – και τα τρία είναι φρούτα!
Αυτά τα παγωτά είναι πανεύκολα στην παρασκευή και τα ό,τι πρέπει για τη ζέστη του καλοκαιριού. Γίνονται με λίγα υλικά και είναι 100% από φυσικό χυμό φρούτων.
Σ' αυτή τη συνταγή δεν βάζουμε ζάχαρη, αλλά καλό είναι το καρπούζι και το πεπόνι που θα χρησιμοποιήσουμε να είμαστε βέβαιοι ότι είναι εύγευστα.
Σ' αυτά τα ice lollies αποφάσισα να χρησιμοποιήσω φρούτα που είναι στην εποχή τους, όπως το πεπόνι και το καρπούζι, αλλά εσείς μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλους συνδυασμούς.
Τα σμέουρα τα συνδυάζω με το πεπόνι σαν ενισχυτικό γεύσης, αλλά και θρεπτικών στοιχείων – θυμηθείτε ότι τα παγωμένα φρούτα διατηρούν τις βιταμίνες τους.
Τα παγωτά αυτά αποτελούν ιδανικό σνακ για ανθρώπους που θέλουν να διατηρήσουν ή να χάσουν βάρος, αφού έχει ελάχιστες θερμίδες και καθόλου λιπαρά. Είναι, όμως, τέλεια και για παιδιά, αφού δεν περιέχουν ζάχαρη και είναι ένας εξαιρετικά γευστικός τρόπος να καταναλώσουν περισσότερα φρούτα μέσα στη μέρα.
Tip #1: Αντί για φρέσκα σμέουρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένα.
Tip #2: Για να τα φτιάξετε θα χρειαστείτε τις ειδικές φόρμες. Κυκλοφορούν διάφορες στην αγορά και δεν κοστίζουν πολύ.
Συνταγή για τα ice lollies
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά συν 4-5 ώρες αναμονή
- Vegan/Χωρίς γλουτένη
Υλικά για 9-10 παγωτά
- 200 γρ. πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο
- 700 γρ. καρπούζι, κομμένο (χωρίς τα σποράκια)
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού σμέουρα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
Εκτέλεση
Βάζουμε το κομμένο καρπούζι σε μπλέντερ μαζί με τα σμέουρα και τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να αποκτήσεια λεία υφή.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στις ειδικές φόρμες, αφήνοντας περιθώριο να μπει στη συνέχεια και το πεπόνι.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 1-2 ώρες μέχρι να έχει αρχίσει να δένει το καρπούζι, αλλά όχι εντελώς.
Βάζουμε το πεπόνι στο μπλέντερ και το χτυπάμε μέχρι ο χυμός του να είναι λείος.
Βγάζουμε τις φόρμες με το καρπούζι από την κατάψυξη και τις γεμίζουμε με πεπόνι.
Μπήγουμε τα ξυλάκια και παγώνουμε για ακόμα 3 ώρες τουλάχιστον.