Η ΤΥΡΟΠΙΤΑ «ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ» ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΑΠ’ ΟΣΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ
Δεν χρειάζεσαι μαγειρικές ικανότητες για να φτιάξεις αυτή την απίθανη γευστικά και πανεύκολη τυρόπιτα. Δοκίμασε τη συνταγή και περιμένουμε τις εντυπώσεις σου!
Όπως καταλαβαίνουμε κι απ’ το όνομά της, αυτή είναι μία πολύ εύκολη τυρόπιτα! Γίνεται πολύ γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να λερώσουμε πολλά σκεύη. Τα υλικά που απαιτεί είναι απλά και συνήθως τα έχουμε ήδη στο σπίτι, ενώ παράλληλα δεν κοστίζουν πολύ.
Αυτή τυρόπιτα δεν έχει φύλλο. Γίνεται απλά με αλεύρι και μπέικιν πάουντερ, κάπως σαν κέικ ή τυρόψωμο αλλά πιο ελαφρύ. Το φτιάχνουμε με γιαούρτι και φέτα και προσθέτουμε και ξερό δυόσμο για άρωμα και γεύση. Το αποτέλεσμα γευστικά μού θύμισε λίγο τις κυπριακές φλαούνες, στις οποίες έχω ιδιαίτερη αδυναμία. Περιμένω τις δικές σας εντυπώσεις!
Συνταγή για την τυρόπιτα «της τεμπέλας»
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
- Χρόνος προετοιμασίας: 40-45 λεπτά
- Vegetarian
Υλικά για 12 τετράγωνα κομμάτια (βλ. φωτογραφία)
- 200 ml γάλα
- 3 αβγά μεσαία
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. δυόσμος ξερός, τριμμένος
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. φέτα, τριμμένη με το χέρι
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 90 ml ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
- λίγο πιπέρι μαύρο, τριμμένο
- 1-2 κ.σ. σουσάμι
- 1 κ.γ. μαύρο σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ντύνουμε με λαδόκολλα ένα πυρέξ ή ταψί διαστάσεων περίπου 20x30 cm.
Σπάμε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με σύρμα μαζί με το γάλα και το γιαούρτι μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί και να είναι λείο. Προσθέτουμε τον δυόσμο, λίγο αλάτι και πιπέρι, και σταδιακά το ελαιόλαδο, ενώ ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σταδιακά ενώ ανακατεύουμε. Το μείγμα μας πρέπει να είναι λασπωτό και λείο. Προσθέτουμε μέσα την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε με κουτάλι. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο πυρέξ με την λαδόκολλα και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στον φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε την τυρόπιτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε.
Τη σερβίρουμε σκέτη ή με λίγο μέλι που της πάει πολύ!