ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ NOODLES ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
Η απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή για noodles έχει αγγούρι και ταχίνι, ετοιμάζεται σε 30' και δεν χρειάζεται ούτε κατσαρόλα. Δες παρακάτω το βίντεο και θα καταλάβεις τι εννοούμε!
Φανταστική καλοκαιρινή συνταγή με noodles που προσωπικά μπορώ να την τρώω κάθε μέρα! Είναι ελαφριά και σούπερ νόστιμη ειδικά αν είσαι φαν των ασιατικών γεύσεων και υλικών όπως το τζίντζερ, το σουσάμι, η σόγια και ο κόλιανδρος.
Η συνταγή παίρνει πολύ λίγο χρόνο για να γίνει και δεν απαιτεί καθόλου φωτιά ή κατσαρόλα. Τα noodles ρυζιού μαλακώνουν με μούλιασμα σε νερό, εύκολα και απλά και το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες του πακέτου.
Για το αγγούρι χρησιμοποιώ ένα εργαλείο που αγαπώ και είναι το ίδιο εργαλείο που χρησιμοποιώ για να φτιάξω τα zoodles (λαχταριστό «σπαγγέτι» από κολοκυθάκι). Με αυτό το αγγούρι κόβεται σαν σπαγγέτι και είναι πολύ ωραίο. Αν δεν το έχουμε, μπορούμε να κόψουμε διαφορετικά το αγγούρι, χωρίς να αλλάζει ιδιαίτερα κάτι. Μια λύση γρήγορη είναι ο τρίφτης, εναλλακτικά το κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια, ή λεπτές φετούλες ή ακόμα και μικρά κυβάκια.
Η συνταγή αυτή είναι χωρίς γλουτένη, είναι vegan, δεν έχει ζάχαρη και είναι και πολύ ελαφριά και χαμηλή σε λιπαρά! Μπορούμε να το σερβίρουμε σαν σαλάτα, σαν κυρίως ή σαν συνοδευτικό κάποιου ψητού κοτόπουλου ή ψαριού για παράδειγμα.
Επειδή υπάρχουν πολλοί εχθροί του κόλιανδρου, αν είστε και εσείς ανάμεσα σε αυτούς μπορείτε να τον παραλείψετε ή να τον αντικαταστήσετε με λίγο βασιλικό ή δυόσμο που ταιριάζουν.
Συνταγή για δροσερά noodles ρυζιού με αγγούρι και ταχίνι
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
- Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
- Vegan/Χωρίς γλουτένη
Υλικά για 2-4 μερίδες
- 200 γρ. noodles ρυζιού
- 15 γρ. φρέσκο τζίντζερ
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος)
- 150 γρ. ανανάς φρέσκος, ψιλοκομμένος
- 1 αγγούρι, κομμένο σαν σπαγγέτι
- 1/3 κούπας φύλλα κόλιανδρου, χοντροκομμένα
- 1 κ.σ. σουσάμι άσπρο
- 1 κ.σ. σουσάμι μαύρο
- 1 κ.γ. ταχίνι
- 2 κ.σ. ξύδι ρυζιού
- 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
- 3 κ.σ. σόγια με μειωμένο αλάτι
- 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Ακολουθούμε τις οδηγίες του πακέτου για να προετοιμάσουμε τα noodles ρυζιού ώστε να μαλακώσουν σωστά. Τα σουρώνουμε τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και για να μην μας κολλήσουν όσο περιμένουν στην άκρη. Τα ραντίζουμε με μερικές σταγόνες από κάποιο άοσμο λάδι, όπως ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο που ταιριάζει στη συνταγή αυτή. Τα ανακατεύουμε απαλά με τα δάχτυλα, σαν να τα χτενίζουμε, και τα αφήνουμε στην άκρη για λίγο όσο προετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε το ταχίνι, το τζίντζερ τριμμένο (μαζί με τα ζουμιά του), το σιρόπι αγαύης, το ξύδι και τη σόγια και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε τα noodles. Προσθέτουμε το αγγούρι και στη συνέχεια περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε καλά ώστε να διανεμηθεί ομοιόμορφα η σάλτσα. Προσθέτουμε μέσα τα κρεμμυδάκια, τον ανανά, τον κόλιανδρο και το σουσάμι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε κρύο.