ΦΤΙΑΞΕ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ BURGER ΣΕ ΤΟΡΤΙΓΙΑ
Το πιο εύκολο burger φτιάχνεται σε τορτίγια και είναι έτοιμο σε 15 λεπτά. Δες τη συνταγή στο βίντεο.
Η υγιεινή διατροφή έχεις καταλάβει ότι είναι συνώνυμο της υγείας. Υπάρχουν, όμως, στιγμές που θέλεις να απολαύσεις ένα «βρώμικο» γεύμα, όπως ένα ζουμερό burger με απολαυστικό τυρί, καραμελωμένα κρεμμύδια, προκλητικό μπέικον και λαχταριστή σος. Το δικαιούσαι! Στο βίντεο που ακολουθεί θα βρεις μία συνταγή που θα σου λύσει τα χέρια αν δεν έχεις στο σπίτι ψωμί για burger. Επίσης, αποτελεί την ιδανική επιλογή αν θες να απολαύσεις ένα λαχταριστό burger, αλλά δεν θες να επιβαρυνθείς με τις θερμίδες από το ψωμί. Το μυστικό είναι η τορτίγια!
Μέσα σε 15 λεπτά θα έχεις έτοιμο ένα πανεύκολο burger σε τορτίγια (αν θες μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τορτίγια ολικής άλεσης). Δες το βίντεο και θα καταλάβεις τι εννοούμε!
Συνταγή για εύκολο burger σε τορτίγια
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Χρόνος παρασκευής: 15 λεπτά
Υλικά για 2 μερίδες
- 360 γρ. κιμάς λάπα (ή λάπα με σπάλα)
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3-4 φύλλα μαρούλι, λεπτοκομμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3-4 πίκλες, κομμένες σε λεπτές φέτες
- σος για burger (δες εδώ τη συνταγή)
- τσένταρ σε φέτες
- 2 τορτίγιες μεγάλες
- 2 τορτίγιες μικρές
- 2 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, ρίχνουμε σε ένα τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σιρόπι σφένδαμου και το μπαλσάμικο και ανακατεύουμε περιστασιακά μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.
Συνεχίζουμε με το μπιφτέκι: Χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη τον κιμά και σχηματίζουμε δυο μπαλάκια. Προσθέτουμε στον κιμά αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χωρίς να ζυμώσουμε.
Τοποθετούμε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά, γύρω στα 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το λάδι και στη συνέχεια τις δύο μπάλες από κιμά. Μόλις έρθουν σε επαφή με το καυτό τηγάνι, με μια μεταλλική σπάτουλα πιέζουμε προς τα κάτω. Μπορούμε να το πατήσουμε όσο θέλουμε. Γενικά η μέθοδος του smashed burger βολεύει εδώ όσο πιο πατημένο είναι το μπιφτέκι, τόσο καλύτερα κλείνει η τορτίγια. Ψήνουμε, χωρίς να κουνάμε καθόλου το μπιφτέκι για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί κρούστα στο μέρος που ακουμπάει στο τηγάνι. Τότε, γυρίζουμε προσεκτικά το μπιφτέκι από την άλλη πλευρά. Η δεύτερη πλευρά θα χρειαστεί λιγότερο χρόνο στο τηγάνι, γύρω στο 1 λεπτό.
Αν θέλουμε μπέικον, το ψήνουμε λίγο στο ίδιο τηγάνι γυρνώντας το ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
Εντωμεταξύ, στο κέντρο της πρώτης μεγάλης τορτίγιας απλώνουμε μία ποσότητα από τη σος για burger, προσθέτουμε λίγο μαρούλι, βάζουμε δύο φέτες τυρί, το μπέικον, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και λίγες πίκλες.
Ακριβώς πάνω από το μπιφτέκι (και τα υπόλοιπα υλικά) τοποθετούμε τη μικρή τορτίγια. Τυλίγουμε τη μεγάλη περιμετρικά γύρω από το μπιφτέκι και τοποθετούμε ανάποδα σε ζεστό (όχι καυτό) και στεγνό τηγάνι για 1 λεπτό. Γυρίζουμε ανάποδα για ακόμα λίγα δευτερόλεπτα. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο burger σε τορτίγια και απολαμβάνουμε!