ΦΤΙΑΞΕ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΣΟΚΟΛΑΤΟΨΩΜΑΚΙΑ
Μια εύκολη συνταγή για νόστιμα σοκολατοψωμάκια, που θα σου λύσει τα χέρια όποτε θέλεις κάτι που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.
Ψάχνεις μια γλυκιά απόλαυση που θα ικανοποιήσει τους γευστικούς κάλυκες μικρών και μεγάλων; Κάτι γλυκό που γίνεται με υλικά τα οποία πιθανότητα ήδη βρίσκονται στα ντουλάπια της κουζίνας σου και δεν απαιτεί ώρες προετοιμασίας και ψησίματος;
Η σεφ και καθηγήτρια γαστρονομίας Αντιγόνη Στρατηλάτη προτείνει την ιδανική λύση: σοκολατοψωμάκια. Εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα και... καλή απόλαυση!
Συνταγή για σοκολατοψωμάκια
- Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 12-15 λεπτά (περίπου)
Υλικά για 8 μερίδες
- 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. baking powder
- 125 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος ή λευκή, ψιλοκομμένη
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. γάλα
- ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- 3 κ.γ. χυμός πορτοκάλι
- λίγο γάλα για το γλάσο
Εκτέλεση
Κοσκινίζεις σε ένα μπολ το αλεύρι και έπειτα το baking powder. Ρίχνεις 40 γρ. από το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και τρίβεις το μείγμα με την άκρη των δακτύλων σου μέχρι να πάρει τη μορφή που έχουν τα ψίχουλα.
Στη συνέχεια, προσθέτεις τη σοκολάτα, 25 γρ. ζάχαρη και 135 γρ. το γάλα. Ανακατεύεις τα υλικά μέχρι να γίνουν μια μαλακή ζύμη. Αν η ζύμη είναι στεγνή, τότε προσθέτεις και το υπόλοιπο γάλα.
Μεταφέρεις τη ζύμη σε επιφάνεια την οποία έχεις αλευρώσει ελαφρά. Την ανοίγεις με έναν πλάστη, ώστε να έχει πάχος περίπου 2 εκ. Αφού την ανοίξεις, την κόβεις σε δίσκους με διάμετρο περίπου 6 με 8 εκ.
Παίρνεις ένα ταψί και το αλείφεις με βούτυρο. Μεταφέρεις τους δίσκους στο ταψί και τους αλείφεις με λίγο γάλα.
Ψήνεις τα σοκολατοψωμάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 12 λεπτά περίπου ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
Παράλληλα, χτυπάς στο μπλέντερ το υπόλοιπο βούτυρο μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, καθώς και το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να πάρουν την μορφή αλείμματος.
Σερβίρεις το άλειμμα αυτό μαζί με τα ζεστά σοκολατοψωμάκια.