ΦΤΙΑΞΕ ΕΥΚΟΛΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ
Εύκολη και οικονομική συνταγή για αλμυρά μπισκότα με γραβιέρα Νάξου και θυμάρι, ένα απολαυστικό σνακ για μικρούς και μεγάλους.
Όταν μιλάμε για μπισκότα, συνήθως δεν βάζουμε στο μυαλό μας το δίλημμα: αλμυρό ή γλυκό; Όχι μέχρι να δοκιμάσουμε αυτά τα φανταστικά αλμυρά μπισκότα με γραβιέρα Νάξου και αρωματισμένα με θυμάρι! Μπορούμε να τα απολαύσουμε σκέτα ως σνακ ή να τα προσφέρουμε ως συνοδευτικά σε πιατέλες τυριών, με ένα ωραίο κρασί.
Γίνονται εύκολα και γρήγορα, με ελάχιστα υλικά και χαμηλό κόστος. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη γραβιέρα Νάξου με κάποια άλλη γραβιέρα ή όποιο τυρί τριμμένο έχουμε στο σπίτι. Είναι ιδανικό σνακ και για παιδιά.
Συνταγή για αλμυρά μπισκότα με γραβιέρα Νάξου και θυμάρι
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
- Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά (συν 30 λεπτά αναμονή)
- Vegetarian
Υλικά για 25-30 μπισκότα
- 120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη
- 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
- ¼ κ.γ. αλάτι
- πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ τον γάντζο και χτυπάμε το βούτυρο με λίγο αλάτι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το τυρί, το πιπέρι, το θυμάρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε μέσα σταδιακά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί και να γίνει ζυμάρι.
Αλευρώνουμε ελαφρώς μια επιφάνεια. Σχηματίζουμε με το ζυμάρι ένα χοντρό «κορδόνι» διαμέτρου περίπου 3-4 εκ (ή άλλο στο μέγεθος που μας αρέσει). Το τυλίγουμε με μεμβράνη, το τοποθετούμε προσεκτικά σε έναν δίσκο ή μεγάλο πιάτο και το βάζουμε ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Το βγάζουμε από το ψυγείο και το κόβουμε σε φετούλες πάχους περίπου 1-1,5 εκ.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Ντύνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και τοποθετούμε τα μπισκότα πάνω σε αυτή με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάζουμε τα αλμυρά μπισκότα μας από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.