ΕΛΑΦΡΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΣΤΟ AIR FRYER, ΜΕ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
Ποιος δεν αγαπάει το τραγανό κοτόπουλο πανέ; Το φτιάχνουμε στην ελαφριά εκδοχή του στο air fryer και το συνοδεύουμε με κους κους γεμάτο μεσογειακά αρώματα.
Ένας λαχταριστός συνδυασμός με τραγανό κοτόπουλο πανέ, που ψήνεται σε ένα δεκάλεπτο στο air fryer, και μια βάση από κους κους, με πέστο από πλατύφυλλο βασιλικό και ντοματίνια.
Για το κοτόπουλο πανέ κάνω τη βασική (πάναπλη) συνταγή με αλεύρι, αβγό και φρυγανιά. Μπορείς ακόμα να προσθέσεις παρμεζάνα και τα μυρωδικά ή μπαχαρικά που σου αρέσουν.
Καθώς ψήνω τα φιλετίνια στο air fryer, στα τελευταία 2 λεπτά προσθέτω κίτρινο τυρί light και φέτες ντομάτας, που απογειώνουν τη γεύση.
Συνταγή για κοτόπουλο πανέ στο air fryer και κους κους με πέστο βασιλικού και ντοματίνια
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
- Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
- Μερίδες: 2
Για το κοτόπουλο πανέ
Υλικά
- 300 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 3 αβγά
- 200 γρ. φρυγανιά
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. τριμμένο τυρί light
- 4-5 φέτες ντομάτας
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι κaι ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη φρυγανιά.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες.
Περνάμε το κοτόπουλο πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από τη φρυγανιά.
Ψήνουμε στο air fryer στους 180° για 9 λεπτά.
Τα τελευταία 2 λεπτά προσθέτουμε από πάνω το τυρί και τη ντομάτα και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
Για το κους κους
Υλικά
- 100 γρ. κους κους (στρογγυλό)
- 80 γρ. πέστο βασιλικού
- 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Βράζουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Μόλις βράσει, το σουρώνουμε και προσθέτουμε το πέστο. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια και την πιπεριά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Στήνουμε το πιάτο βάζοντας στη βάση το κους κους κι από πάνω το κοτόπουλο πανέ.