ΔΡΟΣΕΡΗ ΣΑΛΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ
Ετοιμάζουμε μια γρήγορη και απολαυστική σαλάτα εποχής, με ένα εσπεριδοειδές που συμβάλλει στην απώλεια βάρους: το σαγκουίνι.
Τα σαγκουίνια είναι μια ποικιλία από κόκκινα πορτοκάλια που βρίσκουμε αυτή την εποχή. Εκτός από αρωματικά και εντυπωσιακά στο χρώμα, τα σαγκουίνια είναι πιο πλούσια σε βιταμίνες από τα κοινά πορτοκάλια, ενώ περιέχουν και ανθοκυανίνες, πολυφαινόλες που δεν συναντούμε συχνά σε εσπεριδοειδή.
Παράλληλα, έρευνες έχουν δείξει ότι τα σαγκουίνια συμβάλλουν στην απώλεια βάρους και αποτρέπουν τη συσσώρευση λίπους.
Εδώ ετοιμάζουμε μια εύκολη σαλάτα με ωραίο σπανάκι και ρόκα, αβοκάντο, καβουρδισμένα αμύγδαλα και ζουμερά σαγκουίνια!
Όταν κάνουμε σαλάτες με πράσινα φυλλώδη λαχανικά, φροντίζουμε αφού τα πλύνουμε καλά να τα αφήνουμε να στεγνώσουν τελείως. Πάντα επιλέγουμε ζωντανά και τρυφερά φύλλα, με έντονο χρώμα χωρίς κιτρινίλες. Το ντρέσινγκ σε τέτοιες σαλάτες το βάζουμε πριν σερβίρουμε και για να το ανακατέψουμε μέσα στις σαλάτα βάζουμε μικρή ποσότητα και κάνουμε απαλές και ανάλαφρες κινήσεις, ώστε η να μην κατσιάσουν και πανιάσουν τα λαχανικά.
Συνταγή για σαλάτα με σαγκουίνι
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Vegan | Gluten-free
Υλικά
- 80 γρ. σπανάκι
- 50 γρ. ρόκα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 2 σαγκουίνια
- 50 γρ. αμύγδαλα άσπρα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
- 30 ml μηλόξιδο
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο ή σιρόπι σφενδάμου
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε τη ρόκα και το σπανάκι. Κόβουμε τα μεγάλα κοτσάνια και αφήνουμε τα φύλλα να στραγγίσουν.
Κόβουμε το ένα σαγκουίνι σε μικρά κομμάτια και το δεύτερο σε λεπτές φέτες (ροδέλες).
Για το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε το μηλόξιδο με το μέλι μέχρι να διαλυθεί. Σταδιακά προσθέτουμε το λάδι, ενώ χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Χοντροκόβουμε το σπανάκι και τη ρόκα.
Κόβουμε το αβοκάντο σε μικρά καρέ.
Βάζουμε το σπανάκι, τη ρόκα, το αβοκάντο, το κρεμμυδάκι, τα μικρά κομμάτια σαγκουίνι και τα μισά αμύγδαλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ντρέσινγκ, ενώ ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε σε πιατέλα και διακοσμούμε με τις φέτες σαγκουίνι. Πασπαλίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα αμύγδαλα.