Γαβριήλ Νικολαΐδης

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΦΟΥΛ ΣΕ ΠΡΩΤΕΪΝΗ

Αυτή η κρέμα φράουλας είναι το ιδανικό γλυκό για σένα που ασκείσαι, αλλά και για σένα που αποφεύγεις τη ζάχαρη.

Αν θες να περιορίσεις την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνεις ή αν είσαι σωματικά δραστήριος/α, αυτή η δροσερή και ελαφριά κρέμα φράουλας περιέχει μέλι και σου προσφέρει αρκετή πρωτεΐνη.

Η σπιτική κρέμα δίνει ένα απαλό ροζ χρώμα στο γλυκό σου, που δεν θυμίζει τις έντονες αποχρώσεις των έτοιμων γλυκών, αφού δεν θα χρησιμοποιήσεις καθόλου χρωστικές.

Προτίμησε για την παρασκευή σου τις πιο ώριμες φράουλες που θα βρεις στο πάγκο του μανάβη, γιατί όσο πιο άγουρες είναι, τόσο πιο όξινες είναι στη γεύση. Οι βιολογικές φράουλες υπερτερούν πάντα τόσο σε άρωμα όσο και σε γεύση.

κρέμα φράουλας
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Tips επιτυχίας

Πριν προχωρήσεις στη συνταγή, διάβασε μερικά απαραίτητα tips.

Πώς να πλύνεις τις φράουλες

Για να πλύνεις καλά τις φράουλες, διέλυσε μια κουταλιά μαγειρική σόδα και 3-4 κουταλιές μηλόξυδο σε ένα λίτρο νερό. Άφησε τις φράουλες για 7-8 λεπτά μέσα στο νερό και έπειτα ξέπλυνέ τις κάτω από τρεχούμενο νερό.

Τι γιαούρτι να χρησιμοποιήσεις

Προτίμησε γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά. Μπορείς να επιλέξεις και στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά, αλλά η υφή της κρέμας δεν θα είναι τόσο βελούδινη υφή. Η γεύση, ωστόσο, παραμένει δροσερή κι ελαφριά.

Τι γλυκαντικό να βάλεις στην κρέμα φράουλας

Το μέλι είναι πάντα η πιο θρεπτική και υγιεινή επιλογή. Φυσικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζάχαρη (άχνη), αν θες να έχεις πιο γλυκό αποτέλεσμα. Η μαύρη ζάχαρη ή η ζάχαρη καρύδας θα δώσει μια πιο καφέ απόχρωση στο γλυκό. Έχε υπόψη, βέβαια, ότι θερμιδικά όλα τα παραπάνω γλυκαντικά κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα.

Συνταγή για κρέμα φράουλας χωρίς ζάχαρη

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
  • Μερίδες: 4
  • Vegetarian

κρέμα φράουλας
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά (για 4 ποτήρια)

  • 100 γρ. φράουλες, πλυμένες και καθαρισμένες
  • 150 γρ. μέλι
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (10% λιπαρά)

Για τη διακόσμηση

  • 5-6 φράουλες

Εκτέλεση

Βάζουμε κρύο νερό σε ένα μπολάκι, ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες και τις αφήνουμε να σταθούν για 8-10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν.

Παράλληλα, χτυπάμε στο μπλέντερ τις φράουλες με το μέλι. Παίρνουμε περίπου 1/2 φλιτζάνι από το μείγμα αυτό και το ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.

Μόλις διαλυθούν, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε στην άκρη για 4-5 λεπτά, μέχρι να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το περιεχόμενο του μπλέντερ, το περιεχόμενο από το κατσαρολάκι και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Μεταφέρουμε την κρέμα φράουλας σε 4 ποτήρια και τα βάζουμε στη συντήρηση του ψυγείου για τουλάχιστον 3 ώρες.

Σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες και απολαμβάνουμε.