Γαβριήλ Νικολαΐδης

ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Η ομελέτα με σπαράγγια είναι ένα πιάτο απλό και γρήγορο, αλλά γεμάτο νοστιμιά και διατροφική αξία, ιδανικό για πρωινό, brunch ή και ελαφρύ βραδινό γεύμα.

Τα σπαράγγια είναι από τα πιο εκλεπτυσμένα και θρεπτικά λαχανικά της άνοιξης. Κάθε χρόνο κάνουν την εμφάνισή τους για λίγες εβδομάδες και ανυπομονώ να φτάσουν στον πάγκο του μανάβη για να φτιάξω την αγαπημένη μου ομελέτα.

Πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και αντιοξειδωτικά, τα σπαράγγια προσθέτουν μοναδικό άρωμα και φινέτσα σε κάθε πιάτο. Στην εποχή που είναι στα καλύτερά τους, τα ενσωματώνουμε σε μια αφράτη βάση από αβγά, προσθέτοντας μυρωδικά, τυρί ή ακόμα και λίγο λεμόνι για δροσιά.

Η συνταγή αυτή είναι ευέλικτη και μπορούμε να την προσαρμόσουμε ανάλογα με τα γούστα ή τα υλικά που έχουμε στο ψυγείο. Είναι έτοιμη σε λιγότερο από 15 λεπτά, αλλά αφήνει αίσθηση gourmet πιάτου. Με φρέσκο ψωμί ή σαλάτα στο πλάι, έχουμε ένα πλήρες και γευστικό γεύμα με ελάχιστη προσπάθεια.

Συνταγή για ομελέτα με σπαράγγια

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

ομελέτα με σπαράγγια
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά για 2 μερίδες

  • 4 αβγά
  • 8-10  σπαράγγια (απομακρύνουμε το σκληρό μέρος)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. βρόμη
  • 2 κ.σ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σπαράγγια.

Σε μπολ, χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, τη βρόμη, αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί.

Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών στο τηγάνι και ανακινούμε ελαφρώς να πάει παντού.

Προσθέτουμε τα σπαράγγια από πάνω κι αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά, σκεπασμένη, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Αν θέλουμε, μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε στους 200°C για ακόμα 3-4 λεπτά, να πάρει χρώμα κι από πάνω.

Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί στα τελευταία 2-3 λεπτά για να λιώσει.

Σερβίρουμε την ομελέτα με σπαράγγια ζεστή.