ΑΥΤΗ Η ΣΑΛΑΤΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΡΠΑΣΤΗ
Σε αυτό το πιάτο οι ντομάτες συνδυάζονται υπέροχα με ψιλοκομμένο βασιλικό, ξύδι μπαλσάμικο, καβουρδισμένο κουκουνάρι και mozzarella di bufala και δίνουν μια δροσερή σαλάτα με άρωμα Ιταλίας!
Αυτή η σαλάτα είναι εμπνευσμένη από την κλασική Caprese, ίσως την πιο γνωστή παγκοσμίως ιταλική σαλάτα. Πρόκειται για λεπτοκομμένες ντομάτες που στήνονται εναλλάξ με φέτες μοτσαρέλας, φρέσκο βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Πολλές είναι οι εκδοχές της Caprese, άλλες με μπαλσάμικο, άλλες με μαριναρισμένες ντομάτες, άλλες με πέστο βασιλικού.
Τώρα που οι ντομάτες είναι στα φόρτε τους καλά θα κάνουμε να τις απολαύσουμε στο φουλ. Εδώ ετοιμάζω μια πιατέλα με ντομάτες μοσχομυρωδάτες! Πήγα στη λαϊκή και πήρα διάφορες ντομάτες, μικρές, μεγάλες, χρωματιστές.
Τις κόβω σε λεπτές φέτες και τις τοποθετώ σε πιάτο. Ψιλοκόβω μπόλικο βασιλικό, ιδανικά πλατύφυλλο, και από πάνω τοποθετώ mozzarella di bufala, που είναι πιο ζουμερή και νόστιμη. Λίγο λαδάκι και ένα καλό μπαλσάμικο αρκούν!
Επίσης, προσθέτω και λίγο καβουρδισμένο κουκουνάρι που ταιριάζει πολύ! Αν δεν έχετε πολλά είδη ντομάτας μπορείτε να την ετοιμάσετε με ό,τι ντομάτες έχετε.
Συνταγή για σαλάτα με ντομάτες και mozzarella di bufala
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Vegetarian | Gluten-free
Υλικά για 2-4 άτομα
- 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 μέτρια ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 2-3 πομοντόρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3-4 κίτρινα ντοματίνια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3-4 μαύρα ντοματίνια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3-4 ντοματίνια βελανίδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 τμχ. mozzarella di bufala (περίπου 200 γρ)
- 2 κ.σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
- 2 κ.σ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
- αλάτι θαλασσινό (ανθός)
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 3 κ.σ. καλό ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση
Απλώνουμε τις ντομάτες σε πιατέλα. Αν χρειαστεί δημιουργούμε στρώσεις και ανάμεσα σε κάθε στρώση προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και στη συνέχεια το κουκουνάρι. Ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. μπαλσάμικο.
Έπειτα, τοποθετούμε στο κέντρο της πιατέλας τη μοτσαρέλα. Την περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τρίβουμε λίγο επιπλέον μαύρο πιπέρι. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα!