ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΛΛΙΩΣ 4 ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Η κουζίνα είναι ένας χώρος δημιουργίας, όχι μόνο στον τρόπο που χειρίζεσαι να υλικά σου, αλλά και στον τρόπο που χρησιμοποιείς τα διάφορα εργαλεία που έχεις στη διάθεσή σου.
Δεν είναι όλα τα σπίτια εξοπλισμένα όπως μια επαγγελματική κουζίνα. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τα βασικά εργαλεία κουζίνας για τις καθημερινές μαγειρικές μας περιπέτειες και δύσκολα θα μπούμε στη διαδικασία να ξοδέψουμε λεφτά για ειδικά γκάτζετ κουζίνας.
Τα ευχάριστα νέα είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα ήδη διαθέτουμε εργαλεία κουζίνας που μπορούμε να αξιοποιήσουμε με διαφορετικούς τρόπους, για να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή μας, χωρίς να χρειαστεί να τρέξουμε στο πλησιέστερο κατάστημα με είδη μαγειρικής.
1. Ετοίμασε γρήγορα scrambled eggs
Παρόλο που τα γνωστά και πολύ αγαπητά scrambled eggs δεν είναι η πιο δύσκολη δουλειά, μπορείς με έναν εύκολα και διασκεδαστικό τρόπο να αναμείξεις αποτελεσματικά τα υλικά σου. Ρίξε τα αβγά μαζί με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά σε ένα σέικερ, όπως αυτό που χτυπάς τα κοκτέιλ ή τον φραπέ, κούνησέ το πολλές φορές με δύναμη και έτοιμο το μείγμα για το τηγάνι!
2. Όταν τα όσπρια γίνονται εργαλεία κουζίνας
Αν φτιάχνεις συχνά πίτες και τάρτες, τότε κατά πάσα πιθανότητα στη συνταγή έχεις δει να αναφέρονται βαρίδια ζύμης, τα οποία χρησιμοποιείς για να κρατήσεις τη ζύμη στη θέση της και έτσι να διατηρήσει το σχήμα της. Όμως, το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να σας δώσουν και τα ξερά όσπρια. Απλώς, άπλωσε στην ωμή ζύμη λαδόκολλα και ρίξε τα από πάνω, ώστε να καλύπτουν όλη την επιφάνεια.
3. Ένα peeler για... zoodles
Αν κατά διαστήματα σου αρέσει να απολαμβάνεις ένα πιάτο zoodles ή ζυμαρικά από κολοκύθι, το να επενδύσεις χρήματα σε ένα spiralizer (κόφτη λαχανικών σε σχήμα σπιράλ) δεν είναι απαραίτητο. Για να πετύχεις αυτό το λεπτό σχήμα σπαγγέτι, αρχικά χρησιμοποίησε έναν αποφλοιωτή. Αφού κόψεις σε φαρδιές λωρίδες το λαχανικό σου, στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα κοφτερό μαχαίρι για να τις κόψεις σε πιο λεπτές.
4. Σουρωτήρι: ένα εργαλείο κουζίνας και για το τηγάνι
Δεν ξέρω αν έχεις στην κουζίνα σου προστατευτικά καπάκια τηγανίσματος, εγώ μέχρι πρότινος δεν είχα. Αλλά και τώρα που έχω (ευγενική χορηγία της θείας), σπάνια τα χρησιμοποιώ. Αν, πάντως, θες να αποφύγεις τα έξοδα, μπορείς να περιορίσεις τις πιτσιλιές από λάδι την ώρα του τηγανίσματος χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό σουρωτήρι, όπως αυτό για τα ζυμαρικά. Πρόσεχε, ωστόσο, πώς θα το αφαιρέσεις, ώστε να μην καείς.