iStock

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ONLINE ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΡΟΥΧΩΝ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)

Έχεις ρούχα που δεν φοράς πια; Αντί να πιάνουν χώρο στην ντουλάπα σου, μπορείς να τα πουλήσεις online, αποκομίζοντας κέρδη για σένα και τον πλανήτη.

Σήμερα, υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες μέσω των οποίων μπορείς να πουλήσεις κάθε λογής αντικείμενα σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η λογική του second hand και του reused κατέχουν πλέον σημαντική θέση στις καταναλωτικές μας συνήθειες και η προστασία του περιβάλλοντος βρίσκεται στην καθημερινή ατζέντα συζητήσεων. Για να δεις, όμως, τις online πωλήσεις σου να αυξάνονται είναι σημαντικό να κινηθείς στρατηγικά, να αποκτήσεις μερικές δεξιότητες και γενικά να επενδύσεις λίγο χρόνο στην προσπάθεια αυτή.

Αν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, εμείς σου έχουμε έναν μικρό οδηγό που θα σε βοηθήσει στα πρώτα σου βήματα.

1. Βρες το κοινό σου

Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, επομένως η εύρεση του κατάλληλου διαδικτυακού τόπου θα αυξήσει τις πιθανότητες να βρεις άτομα που μπορεί να θέλουν να τα αγοράσουν τα ρούχα (ή ό,τι άλλο είναι αυτό) που δεν χρειάζεσαι πια. Αν, για παράδειγμα, έχεις πληθώρα αθλητικών ρούχων, τότε οι σελίδες με vintage περιεχόμενο δεν είναι για σένα. Κάνε, λοιπόν, μια έρευνα και βρες σελίδες και ομάδες στα κοινωνικά δίκτυα που ταιριάζουν στα προϊόντα σου.

2. Βγάλε καθαρές φωτογραφίες

Είτε δείχνεις ένα αντικείμενο σε μια κρεμάστρα είτε δημοσιεύεις φωτογραφίες στις οποίες εσύ ή κάποιος άλλος φοράτε ένα ρούχο, προσπάθησε να τραβήξεις αρκετές καθαρές φωτογραφίες από διαφορετικές γωνίες, κοντινά πλάνα για να φαίνεται το είδος του υφάσματος, καθώς και μια φωτογραφία με την ετικέτα και τις οδηγίες φροντίδας. Προσπάθησε, επίσης, να τραβήξεις μερικές φωτογραφίες σε φυσικό φως και σε λευκό φόντο, ώστε το χρώμα και το περίγραμμά του ρούχου να φαίνεται καθαρά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στις online πωλήσεις.

iStock
Man taking photo of striped t-shirt on smartphone

3. Γράψτε σωστές περιγραφές

Χρησιμοποίησε αρκετές λέξεις-κλειδιά, ώστε να βοηθήσεις τους αγοραστές να σε βρουν όταν κάνουν αναζήτηση. Δώσε, επίσης, αρκετές πληροφορίες. Αν π.χ. το χρώμα στη φωτογραφία δεν εμφανίζεται όπως είναι στην πραγματικότητα, βάλε στην περιγραφή ότι η απόχρωση είναι πιο ανοιχτή ή πιο σκούρα από ό,τι φαίνεται. Φρόντισε να είσαι σαφής σχετικά με το μέγεθος. Μπορείς να αναφέρεις τις αναλογίες σου (ύψος, περίμετρος μέσης κτλ), ώστε οι πιθανοί αγοραστές να καταλάβουν αν κάτι τους κάνει ή όχι. Αν υπάρχουν ελαττώματα, ανάφερέ τα και βάλε σχετικές φωτογραφίες.

4. Λάβε υπόψη το timing

Με άλλα λόγια, φρόντισε να είσαι εντός εποχής. Την περίοδο αυτή θα προβάλεις ρούχα καλοκαιρινά και σε λίγους μήνες τα παλτό και τα πιο ζεστά κομμάτια. Αν, τώρα, βιάζεσαι, τότε να είσαι προετοιμασμένος να ρίξεις αρκετά τις τιμές.

Επίσης, καλό είναι να μην «ανεβάσεις» όλα τα αντικείμενα μαζί. Είναι προτιμότερο να δημοσιεύεις κάθε μέρα από λίγα, ώστε να μεγιστοποιήσεις την έκθεσή τους και να πάρεις τον αλγόριθμο με το μέρος σου.

iStock
Online store selling clothes on website working on laptop ecommerce business from home. Woman packing new clothing fashion purchase in shipping packages for delivery. Panoramic banner.

5. Χρησιμοποίησε προσφορές

Αυτό το βήμα των online πωλήσεων δεν είναι και τόσο δύσκολο. Ανάλογα με το διαδικτυακό κατάστημα που θα επιλέξεις, μπορείς αν θες να προσφέρεις έκπτωση σε άτομα που αγοράζουν πολλά είδη από σένα.

6. Προσοχή στη συσκευασία και την αποστολή

Συσκεύασε τα αντικείμενα προσεκτικά και βεβαιώσου ότι είναι προστατευμένα. Αν θες, μπορείς να γίνεις λίγο δημιουργικός με τη συσκευασία τους, συμπεριλαμβάνοντας στο κουτί ένα μικρό ευχαριστήριο σημείωμα.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.