Pexels Karolina Grabowska

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ: 3 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΞΕΠΑΚΕΤΑΡΙΣΜΑ

Τη μετακόμιση πολλοί αγάπησαν (σχήμα λόγου), το ξεπακετάρισμα όμως κανείς! Για να το κάνεις πιο εύκολο, ακολούθησε 3 συμβουλές που έχουμε να σου δώσουμε.

Σίγουρα δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να βάζεις όλα σου τα υπάρχοντα σε 20 κούτες, να τα φορτώνεις –στην καλύτερη– στο φορτηγό μιας μεταφορικής ή –στη χειρότερη– στο αμάξι κάποιου φίλου και να ξεκινάς προς το νέο σου σπίτι. Η μετακόμιση είναι μια απαιτητική και συχνά όχι ευχάριστη διαδικασία (εκτός βέβαια αν πρόκειται να μετακομίσεις στο φοιτητικό σου σπίτι, οπότε το πράγμα αλλάζει).

Σε κάθε περίπτωση, το να αλλάζεις σπίτι συνεπάγεται σωματική κούραση. Αρκεί μόνο να σκεφτείς ότι πρέπει να πακετάρεις όλα σου τα πράγματα, να αποσυναρμολογήσεις τα έπιπλα (για να τα συναρμολογήσεις ξανά στο νέο σπίτι) και να βολέψεις σωστά τα κουζινικά για να μην σπάσουν (ας είμαστε ειλικρινείς, μια δύο απώλειες είναι μέσα στο πρόγραμμα).

Όπως καταλαβαίνεις, τα tips είναι απαραίτητα προκειμένου να κάνουμε το ξεπακετάρισμα μετά τη μετακόμιση μια όσο το δυνατόν λιγότερο χρονοβόρα και κουραστική διαδικασία.

1. Τοποθέτησε κάθε κουτί στο αντίστοιχο δωμάτιο αμέσως μετά τη μετακόμιση

Όταν μετακομίζεις, το πιθανότερο είναι ότι έχεις διασκορπισμένα τα κουτιά στο σπίτι για μέρες ή και εβδομάδες. Εκείνο που μπορεί να μειώσει τον χρόνο της τακτοποίησης των πραγμάτων είναι να τοποθετήσεις εξαρχής κάθε κουτί στο αντίστοιχο δωμάτιο. Αν δεις, για παράδειγμα, ένα κουτί που γράφει «υπνοδωμάτιο», βάλε το απευθείας εκεί που ανήκει. Όταν έρθει η ώρα να τακτοποιήσεις τα πράγματα στον χώρο, θα ευχαριστείς τον εαυτό σου.

Σημείωση: Αυτό βέβαια προϋποθέτει να έχεις γράψει σε κάθε κουτί το μέρος για το οποίο προορίζεται.

μετακόμιση
Pexels Ketut Subiyanto

2. Δώσε προτεραιότητα στα εύθραυστα αντικείμενα και τα τρόφιμα

Αντί να ξεπακετάρεις ένα-ένα τα κουτιά και να αφήνεις στην αναμονή (και τη μοίρα τους) όσα πράγματα έχουν πιθανότητες να υποστούν ζημιές, δώσε προτεραιότητα σε συγκεκριμένες κατηγορίες αντικειμένων, όπως τα φωτιστικά ή τα πιάτα της κουζίνας. Επίσης, αν έχεις τρόφιμα ή ποτά που μπορεί να χαλάσουν, φρόντισε να τα τοποθετήσεις στα ράφια της κουζίνας ή το ψυγείο το συντομότερο δυνατό. Τα ρούχα, τα βιβλία και τα υπόλοιπα αντικείμενα μπορούν να περιμένουν.

3. Βγάλε πρώτα τα πράγματα που χρησιμοποιείς συχνότερα

Όλοι έχουμε αντικείμενα που δεν μπορούμε να αποχωριστούμε στην καθημερινότητά μας. Το πιθανότερο είναι ότι μόλις μπούμε σε ένα καινούργιο σπίτι θα τα αναζητήσουμε χωρίς πολλή σκέψη. Τέτοια πράγματα μπορεί να είναι τα φάρμακα, ο καφές ή το κρεμοσάπουνο για το μπάνιο.

μετακόμιση
Pexels Shvets Production

Κάνε, λοιπόν, μια λίστα με αυτά τα αντικείμενα και μόλις μπεις στο νέο σπίτι βγάλε τα σε μια γωνίτσα. Μην περιμένεις να έρθει η ώρα να τα χρειαστείς για να τα αναζητήσεις γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα δυσκολευτείς να τα βρεις.

Τέλος, αυτό που θα σε βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση είναι να έχεις τοποθετήσει τα απολύτως απαραίτητα μαζί πάνω-πάνω σε ένα κουτί, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.