7 ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΑΒΓΑ

Δεν χρειάζεται να είσαι παιδί για να ανυπομονείς για λαμπάδα και σοκολατένιο αβγό το Πάσχα. Η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει εξελιχθεί τόσο στην εποχή μας, που κλασικά ζαχαροπλαστεία και σύγχρονοι pastry chef βάζουν κάθε χρόνο τα δυνατά τους και δημιουργούν τόσο όμορφα (σωστά έργα τέχνης), λαχταριστά και νόστιμα σοκολατένια αβγά, που η αγορά τους απευθύνεται σε κάθε λάτρη των γλυκών, πέρα από νονές, νονούς και βαφτιστήρια.

Η αλήθεια είναι ότι αν είσαι φαν της σοκολάτας, το Πάσχα είναι η εποχή σου. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, που πλάι στα διαχρονικά αγαπημένα ζαχαροπλαστεία του κέντρου και των προαστίων της Αθήνας έχουν αναπτύξει τη γλυκιά δραστηριότητά τους και μια σειρά από νέες και νέους pastry chef, με την εποχή των σοκολατένιων αβγών να τους βρίσκει σε πλήρη δημιουργικό οίστρο.

Ρίξε μια ματιά στα αβγά που προτείνουμε και θα βρεις τη σοκολάτα στα καλύτερά της!

Σοκολατένια αβγά που δεν θέλεις να... σπάσεις

1. Mokpo creative cakes

Γνωστό για τα μικρά και μεγάλα cakes, τις τούρτες, τα cake pops, τα cookies, τα cupcakes και τα cheesecakes του, το μενού του χαριτωμένου Mokpo εμπλουτίζεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή και με τα πιο παιχνιδιάρικα πασχαλινά αβγά.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mokpo (@mokpo_cakes)

Μια διαδικτυακή πρώτη βόλτα στο Instagram είναι αρκετή για να δείτε τι παίζει, πριν οδηγήσετε μέχρι το κέντρο του Χαλανδρίου και ξετρελαθείτε από τα πολύχρωμα artworks και τις πονηρές γάτες που κοσμούν τις φετινές αβγο-δημιουργίες.

Mokpo, Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου B 8, Χαλάνδρι, τηλ. 2106838859

2. Ζαχαροπλαστεία Παλόγλου

Μια μέλισσα με ολοστρόγγυλα μάτια, ένας «κύριος πιγκουίνος», ένας εντυπωσιακός μονόκερος, αλλά και η υδρόγειος σε σχήμα αβγού είναι μερικά μόνο από τα πρωτότυπα, χειροποίητα σοκολατένια αβγά που δημιουργούν στα ζαχαροπλαστεία Παλόγλου, αγαπημένα σε Πειραιώτες, Φαληριώτες και Νεοσμυρνιώτες.

Εδώ θα βρείτε όλα τα παραδοσιακά πασχαλινά γλυκά που θα λαχταρήσετε, πλάι στα ολόφρεσκα και λαχταριστά γλυκά (εκλεράκια, τρούφες, πάστες και τάρτες – αυτήν την εποχή δοκιμάστε τη φραουλένια τους) που δημιουργούν καθημερινά στο εργαστήριο τους στον Πειραιά. Μπόνους για επιδόρπιο μετά το πασχαλινό γεύμα, το χειροποίητο εκλεκτό παγωτό τους.

Ζαχαροπλαστεία Παλόγλου, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 68, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 2109419010, Αγίας Σοφίας 111, Νέα Σμύρνη, τηλ. 2109314731, Γρηγορίου Λαμπράκη 98-100, τηλ. 2104127288 και Λεωφ. Χατζηκυριάκου 6, τηλ. 2104288066 – οι δυο τελευταίες διευθύνσεις είναι στον Πειραιά.

3. Sweet Alchemy by Stelios Parliaros

Ποιος δεν γνωρίζει τα υπέροχα υφασμάτινα πασχαλινά αβγά του Στέλιου Παρλιάρου, σε μοναδικά σχέδια, διαφορετικά κάθε χρόνο. Τα φετινά ξεχωρίζουν για τα έντονα χρώματά τους, ζωηρά, ανοιξιάτικα και πάντα κομψά και νόστιμα, αφού είναι γεμάτα μικρά σοκολατένια αβγουλάκια, bitter ή γάλακτος.

παρλιαρος

Ανάμεσα τους υπάρχει και μια limited collection σε συνεργασία με τους Deux Hommes και τα υπέροχα υφάσματά τους, ενώ αξίζει να δοκιμάσετε και τα αμιγώς σοκολατένια αβγά και λαγουδάκια – φτιαγμένα όλα με σοκολάτα Valrhona, με την «πικρή» εκδοχή τους να μην είναι και πολύ πικρή, καθώς η περιεκτικότητα σε κακάο αγγίζει το 55%.

Sweet Alchemy by Stelios Parliaros, Ἡροδότου 24, Κολωνάκι, 2107240205

4. GB Corner Gifts & Flavors

Έχουν γίνει πια θεσμός τα σοκολατένια αβγά του GB Corner και όχι άδικα. Είναι δε τόσο κομψά και όμορφα, που δεν σου πάει η καρδιά να τα... σπάσεις. Απ' την άλλη, πώς να αντισταθείς στη σοκολάτα γάλακτος Valrhona με την πλούσια στρώση πραλίνας φουντουκιού με gianduja, τα καραμελωμένα φουντούκια, τον ανθό αλατιού και την καραμέλα βουτύρου που περιέχουν;

μεγαληβρ

Εκτός και αν δεν είστε τόσο των γλυκών και προτιμάτε την «πικρή» εκδοχή τους, με bitter Valrhona 70% κακάο και στρώση από πραλίνα αμυγδάλου με καραμελωμένα rice pops. Όλα τους φέρουν την υπογραφή του ταλαντούχου pastry chef της Μεγάλης Βρεταννίας, Αλέξανδρου Κούφα, και διατίθενται μέσα στο πολυτελές Easter egg box του ξενοδοχείου.

GB Corner, Gifts & Flavors, Βασιλέως Γεωργίου Α' 1, Πλατεία Συντάγματος, Δευτέρα έως Σάββατο: 11.00-20.00, τηλ. 2103330750

5. Dimitris Economides Athens

οικ1

Άλλη μια περίπτωση σοκολατένιων έργων τέχνης που θα δυσκολευτείτε πολύ να «σπάσετε». Έχουμε και λέμε: το Cubist Egg, με κουβερτούρα γάλακτος, πραλίνα ινδοκάρυδο, pâte de fruits passion fruit-μπανάνα, είναι βασισμένο στο καλλιτεχνικό ρεύμα του κυβισμού, θυμίζει έντονα Picasso (!) και είναι από τις περιπτώσεις που θα σκεφτείτε σοβαρά να το αφήσετε στο ράφι. Δύσκολο με τόση νοστιμιά.

οικ2

Ακολουθεί το Tourbillon Egg, με κουβερτούρα noir 66%, πραλίνα καλαμποκιού και καραμέλα, που παραπέμπει στην υψηλή ωρολογοποιία και ακολουθεί την ιδέα του Pastritect να δημιουργήσει ένα illusion που περιστρέφεται στον ίδιο του τον κορμό. Ούτε σε αυτό θα καταφέρετε να αντισταθείτε.

Dimitris Economides Athens, Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2106755000

6. Ourse

ourse γλυφαδα

Ένα αβγό μέσα στο αβγό είναι πρόταση του κομψού Ourse της Γλυφάδας και εξηγούμαστε: Η φετινή δημιουργία του Σπύρου Πεδιαδιτάκη είναι ένα αβγό από πλούσια πραλίνα φουντουκιού με τραγανή γέμιση, καραμελωμένη λευκή σοκολάτα και ανθό αλατιού, τοποθετημένο μέσα σε ένα κέλυφος σκούρας σοκολάτας 65% σε σχήμα ενός μεγαλύτερου αβγού που το περιβάλλει εξωτερικά. Έκρηξη σοκολάτας!

Ourse, Μυστρά 39, Γλυφάδα, τηλ. 2121067019

7. Fresh Patisserie

Η ποικιλία σε πασχαλινές λιχουδιές είναι τεράστια, όπως και τα διαφορετικά σχέδια και τα εορταστικά καλάθια. Ας περιοριστούμε εδώ στα αβγά, με φετινό αγαπημένο το χειροποίητο Fried Egg, με υψηλής ποιότητας βέλγικη σοκολάτα Callebaut. Πώς είναι φτιαγμένο αυτό το αλλιώτικο αβγό;

fresh

Με λευκή χρωματιστή σοκολάτα εξωτερικά, σοκολάτα γάλακτος εσωτερικά και στην επιφάνεια ντεκόρ από πολύχρωμη ζαχαρόπαστα. Όσο για το εσωτερικό του, σπάστε το και θα ανακαλύψετε περί τα 60 χρωματιστά κουφέτα σοκολάτας.

Fresh Patisserie, Πατριάρχου Ιωακείμ 9, Κολωνάκι, 2107293453 και σε άλλες 17 διευθύνσεις σε όλη την Αθήνα

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.