Cooking iStock

3 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙΣ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΑΚΡΥΖΕΙΣ

Αν έχεις βαρεθεί να δακρύζεις κάθε φορά που ψιλοκόβεις ένα κρεμμύδι, προτείνουμε τρεις τρόπους που μπορεί να σου «λύσουν τα χέρια».

Θα περιγράψω μια κατάσταση γνώριμη στους φαν της μαγειρικής: είστε στην κουζίνα, καθαρίζετε και αρχίζετε να ψιλοκόβετε ένα κρεμμύδι. Ξαφνικά, τα μάτια σας αρχίζουν να τσούζουν και να δακρύζουν, σε σημείο που να μην μπορείτε να συνεχίσετε.

Θα σου τύχει μία, δύο, τρεις φορές, την τέταρτη θα πεις ότι δεν πάει άλλο. Και αφού έχεις λύσει την απορία για το αν μπορείς να κρατάς κομμένα κρεμμύδια στο ψυγείο, τώρα ψάχνεις να βρεις τρόπους για να τα καθαρίζεις με την ηρεμία σου, και χωρίς να χρειάζεται να φοράς γυαλιά ηλίου μέσα στο σπίτι. Παρακάτω προτείνουμε τρεις τρόπους για να διαλέξετε αυτόν που σας ταιριάζει.

#1: Αφήστε τη βρύση να τρέχει

Εφαρμόζω τη συγκεκριμένη μέθοδο εδώ και κάποια χρόνια και πετυχαίνει σχεδόν πάντα. Το μυστικό είναι όταν καθαρίζετε και κόβετε ένα κρεμμύδι, να είστε κοντά σε μια βρύση που τρέχει. Το νερό βοηθάει τα μάτια μας να ανακουφιστούν από τα αέρια που απελευθερώνει το κρεμμύδι και τα οποία προκαλούν τα δάκρυα.

Επίσης, για καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να ξεπλύνετε το κρεμμύδι με νερό αφού το καθαρίσετε.

3 μυστικά για να κόβεις κρεμμύδια χωρίς να δακρύζεις
iStock

#2: Ανοίξτε τον απορροφητήρα

Ένας δεύτερος τρόπος είναι να ανοίξετε τον απορροφητήρα στη δυνατή σκάλα και να κόψετε τα κρεμμύδια ακριβώς από δίπλα. Ο απορροφητήρας θα τραβήξει την έντονα καυστική οσμή του κρεμμυδιού και αυτό θα βοηθήσει τα μάτια σας να μην δακρύζουν.

#3: Μην κόψετε τη ρίζα του κρεμμυδιού

Μια τρίτη θεωρία υποστηρίζει ότι θα πρέπει να κόβετε το κρεμμύδι χωρίς να κόβετε τη ρίζα του. Αυτή η μέθοδος βοηθάει καθώς η ρίζα περιέχει τις περισσότερες από τις ενώσεις που προκαλούν τα δάκρυα.

Αν αναρωτιέστε πώς θα το πετύχετε, ο διάσημος Βρετανός σεφ Gordon Ramsay προτείνει έναν τρόπο κοπής στο παρακάτω βίντεο. Προσοχή μην κοπείτε!

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.