Ο FOOD BLOGGER ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ 20 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Ποιος είναι ο μεγαλύτερός του φόβος και ποιο το αγαπημένο του φαγητό; Πώς χαλαρώνει και σε ποια μέρη βγαίνει για φαγητό; Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης αποκαλύπτει τον εαυτό του απαντώντας σε 20 ερωτήσεις.
Πάντα λάτρευα τις συνταγές του – εύκολες, λαχταριστές και υγιεινές. Γι' αυτό και ενθουσιάστηκα όταν συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε στο OW (συνταγές του –κείμενα και βίντεο– μπορείς να βρεις εδώ). Ο ενθουσιασμός μου πήγε ένα επίπεδο πιο πάνω όταν τον γνώρισα από κοντά. Προσγειωμένος, καλός ακροατής, με πολλά ενδιαφέροντα (τα ταξίδια είναι ένα απ' αυτά). Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει το φαγητό, χωρίς εμμονές. Απολαμβάνει ένα γεύμα σε καλό εστιατόριο όσο και ένα καλό σουβλάκι στο χέρι. Χαίρεται για τους followers του, τις δουλειές που κάνει, τις συνεργασίες του, αλλά δεν τα θεωρεί επιτεύγματα. Μένει στην ουσία των πραγμάτων και τον συγκινεί η απλότητα στα πάντα.
Παρακάτω απαντάει χωρίς δισταγμό σε 20 ερωτήσεις που θα μας βοηθήσουν να τον γνωρίσουμε καλύτερα!
20 ερωτήσεις στον Γαβριήλ Νικολαΐδη
– Η εικόνα της απόλυτης ευτυχίας για σένα
Να καλλιεργώ ντομάτες, φράουλες και λοιπά οπωροκηπευτικά σε ένα αγρόκτημα, με πολλά σκυλιά. Να ξυπνάω το πρωί και να σκαλίζω τη γη.
– Τι σε ενθουσιάζει σε έναν άνθρωπο;
Η ικανότητα να δίνει αφοπλιστικά ειλικρινείς απαντήσεις. Μια παιδική ικανότητα που ξεχνάμε καθώς μεγαλώνουμε και αποκτούμε σύνθετη σκέψη και διάθεση να εξισορροπούμε τα πράγματα. Τελικά, πετυχαίνουμε το αντίστροφο.
– Ο μεγαλύτερός σου φόβος
Η μοναξιά.
– Η σχέση σου με το στρες
Είναι κάπως σαν meme. Δουλεύει με 2 ταχύτητες: μια δημιουργική που με βοηθά να γίνομαι παραγωγικός και μια εξουθενωτική που με βάζει σε αδράνεια. Ακόμα δεν έχω βρει τη χρυσή τομή.
– Αν δεν ήσουν αυτός που είσαι, ποιος θα ήθελες να είσαι;
Θα ήθελα να έχω ασχοληθεί με την αρχιτεκτονική.
– Το μεγαλύτερό σου επίτευγμα
Δεν το έχω καταφέρει ακόμα. Σίγουρα πάντως οι δουλειές, η τηλεόραση, οι followers δεν μετράνε σαν επιτεύγματα.
– Σε ποια χώρα/πόλη θα μπορούσες να μένεις;
Στη Στοκχόλμη του '50, με χιόνια από Σεπτέμβρη μέχρι Ιούνιο.
– Τι σε χαλαρώνει
Ήχοι, όπως τα τζιτζίκια και το κύμα.
– Η γυμναστική είναι για σένα...
Ορμονοθεραπεία. Το αίσθημα μετά από μια καλή προπόνηση φέρνει υπέροχη ισορροπία σε μυαλό και σώμα.
– Το πιο αγαπημένο σου πράγμα στη ζωή
Η θάλασσα χωρίς φουρτούνα.
– Το αγαπημένο σου υλικό στην κουζίνα
Θα έλεγα η μελιτζάνα και τα ρεβίθια, αλλά θα έλεγα ψέματα. Η σοκολάτα!
– Ψυχοθεραπεία κάνεις;
Με βλέπεις να χρειάζομαι;! (Ελπίζω σύντομα να ξεκινήσω)
– Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα σου θα ήθελες να αλλάξεις;
Από πού να αρχίσω; Τα πρώτα πράγματα που μου έρχονται στο μυαλό είναι:
- Να έχω καλύτερη σχέση με τον χρόνο.
- Να εμπιστεύομαι με μεγαλύτερη σιγουριά το ένστικτό μου.
- Να αντιμετωπίζω κάθε μέρα σαν δώρο και σαν ευκαιρία.
– Το φαγητό στο οποίο δεν μπορείς να αντισταθείς
Πίτσα (ακόμα και μια κακή πίτσα είναι ωραίο φαγητό).
– 3 low budget μέρη για φαγητό στην Αθήνα
- To «Παραδοσιακό» στην Κολοκοτρώνη για ωραία κρεατικά.
- Ο «Νικήτας» στου Ψυρρή για μπιφτέκια και συκώτι.
- Το «Naan Stop» στους Αμπελόκηπους για εκπληκτικό Μπιριγιάνι.
– 3 μέρη που αξίζει να δώσεις χρήματα για φαγητό στην Αθήνα
Στο Vezené, στην Cookoovaya και στο Beefbar. Κριτήριό μου είναι η σταθερότητα στην ποιότητα.
Αλλά κυρίως αξίζει να δώσουμε χρήματα σε μια βιολογική λαϊκή για σωστό μαγείρεμα στο σπίτι.
– Ιδανικές διακοπές
Σε ένα μικρό νησί της χώρας μας, όποιο κι αν είναι, σε ένα ταπεινό σπιτάκι δίπλα σε μια σχεδόν ερημική παραλία που δεν έχει καθόλου σήμα στο κινητό.
– Το καλλυντικό που χρησιμοποιείς
Δύο είναι τα πιο σημαντικά καλλυντικά: Οδοντόκρεμα και αντηλιακό.
– Η καλύτερή σου συνταγή
Τα μακαρόνια με κιμά.
– Το φαγητό είναι για σένα...
Πάθος – και με τις δύο έννοιες της λέξης! Πάθος με την αρνητική χροιά, γιατί με ταλαιπωρεί ένας συνδυασμός από διατροφικές διαταραχές σε όλη μου τη ζωή, αλλά και καλλιτεχνικό, δημιουργικό πάθος που αγαπώ να εξελίσσω (και να με εξελίσσει).