ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΩΡΟ ΦΕΤΟΣ
Οι φίλοι σου μαγειρεύουν πολύ; Δεν ξέρουν να βράζουν ούτε αβγό; Μόλις πήραν air fryer; Όποια κι αν είναι η σχέση τους με την κουζίνα, υπάρχει ένα βιβλίο συνταγών ιδανικό γι' αυτούς. Ξέρεις, λοιπόν, τι θα τους πάρεις δώρο φέτος τα Χριστούγεννα!
Street food λιχουδιές, συνταγές για πολυάσχολους εργαζόμενους, παραδοσιακά ελληνικά πιάτα με δημιουργικές πινελιές, συνταγές για air fryer, vegan πιάτα με απλές παρασκευές που μπορούν να φτιάξουν και παιδιά. Οι επιλογές είναι πολλές – εσύ δεν έχεις παρά να επιλέξεις το βιβλίο συνταγών που θέλεις να κάνεις δώρο στα αγαπημένα σου πρόσωπα.
1. «20 χρόνια βόλτες στην Αθήνα», Στέλιος Παρλιάρος
Αν θέλεις να κάνεις ένα δώρο σε κάποιον/α που αγαπάει το street food, ρίξε μια ματιά στο «20 χρόνια βόλτες στην Αθήνα» του Στέλιου Παρλιάρου. Ο αγαπημένος ζαχαροπλάστης δημιουργεί, σε συνεργασία με την Athens Voice, 37 προκλητικά γλυκά, τα οποία φωτογραφίζονται μπροστά από γκράφιτι, πάνω σε πεζοδρόμια, με φόντο αγαπημένα στέκια και περιοχές της Αθήνας. Ιστορίες ανακατεύονται με σκέψεις, συναισθήματα, παρέες και γεύσεις, και δημιουργούν έναν καμβά αστικών εικόνων από την Αθήνα.
H Aθήνα είναι μία πόλη που δεν χορταίνεις να ανακαλύπτεις. Ο Στέλιος Παρλιάρος περπατάει στους δρόμους της, θυμάται ιστορίες, μοιράζεται γεύσεις με αγαπημένα πρόσωπα. Στις 112 σελίδες του βιβλίου θα βρεις λαχταριστές συνταγές με δημιουργικά twist και street vibes.
2. «Ευκολάκι», Άκης Πετρετζίκης
Οι fans του Άκη Πετρετζίκη θα ξετρελαθούν όταν πιάσουν στα χέρια τους την νέα premium έκδοση του γνωστού σεφ. Αυτή τη φορά, όπως μαρτυρά και ο τίτλος του βιβλίου, ο Άκης απευθύνεται σε πολυάσχολους εργαζόμενους, φοιτητές και όσους δεν έχουν βράσει στη ζωή τους ούτε ένα αβγό!
120 υγιεινά, οικονομικά και εύκολα πιάτα – αυτά θα βρεις στις 240 σελίδες του βιβλίου, μαζί με τρόπους για να κάνεις την αρχή στον κόσμο της μαγειρικής και να οργανωθείς ώστε να μαγειρεύεις εσύ το φαγητό που τρως.
3. «The salt of the earth», Καρολίνα Δωρίτη
Για τους αγγλομαθείς φίλους ή για όσους ζουν στο εξωτερικό και λαχταρούν τα παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, επίλεξε το «The salt of the earth, Secrets and Stories from a Greek Kitchen» (κυκλοφορεί μόνο στα αγγλικά). Ένα βιβλίο γεμάτο αγάπη για τη γη, την ιστορία, τα ελληνικά προϊόντα και την παράδοση. Η food expert, Καρολίνα Δωρίτη, προσκαλεί τους αναγνώστες στην κουζίνα της για να τους συστήσει παραδοσιακές τεχνικές και τοπικά προϊόντα, αποκαλύπτοντας παράλληλα τα βασικά χαρακτηριστικά του ελληνικού φαγητού και την ιστορία του.
Με γνώμονα τη βιωσιμότητα και το food waste, η Καρολίνα Δωρίτη (συνταγές της οποίας μπορείς να βρεις στο OW) συνδυάζει το παραδοσιακό με το σύγχρονο και παρουσιάζει απλές, φρέσκες και εποχικές συνταγές. Στις σελίδες του βιβλίου θα βρεις και την ιστορία που κρύβεται πίσω από αγαπημένα ελληνικά πιάτα.
4. «Ο απόλυτος οδηγός μαγειρικής με air fryer», Clare Andrews
Όταν έγινε ευρέως γνωστό ότι τα air fryer μαγειρεύουν όλα όσα θα έβαζες στον φούρνο, στον μισό χρόνο και χρησιμοποιώντας πολύ λιγότερη ενέργεια, πολλοί έσπευσαν να προμηθευτούν από μία συσκευή. Και πλέον είμαστε τόσοι πολλοί αυτοί που χρησιμοποιούμε συχνά στην καθημερινότητά μας το air fryer, που αναζητούμε συνταγές ιδανικές για τη συσκευή. Αν γνωρίζεις κάποιον με ένα τέτοιο απόκτημα στην κουζίνα του, σπεύσε να τον «εξοπλίσεις» με αυτό το βιβλίο.
Η ειδική στα air fryer, Clare Andrews, παρουσιάζει στις σελίδες του βιβλίου 75 λαχταριστές και υγιεινές συνταγές – από μανιτάρια γεμιστά με άγριο ρύζι και κεφτεδάκια γαλοπούλας με σάλτσα ντομάτας, μέχρι ταρτάκια με φέτα και παντζάρι και κέικ μπανάνας και αλμυρής καραμέλας.
5. «Απλά και Διαφορετικά – συνταγές χωρίς ζωικά προϊόντα (vegan διατροφής) σε διαφορετική διάσταση», Γιώργος Ευγενειάδης
Αν θες ένα βιβλίο μαγειρικής για όλη την οικογένεια, σου έχουμε πρόταση. Το πράσινο βιβλίο «Απλά και Διαφορετικά – συνταγές χωρίς ζωικά προϊόντα (vegan διατροφής) σε διαφορετική διάσταση», είναι το τρίτο βιβλίο του Γιώργου Ευγενειάδη, το οποίο ανήκει στη σειρά «Απλά & Διαφορετικά».
Αν δεν γνωρίζεις τη σειρά βιβλίων συνταγών «Απλά & Διαφορετικά», μάθε ότι τα υλικά και η διαδικασία των συνταγών παρουσιάζονται βήμα βήμα με σκίτσα και λεζάντες, έτσι ώστε να μπορούν να τις εκτελέσουν όλοι – ακόμα και μικρά παιδιά. Η ιδέα προέκυψε από τον τρόπο που λειτουργούν και σκέφτονται οι μαθητές του συγγραφέα, ο οποίος εργάζεται στη δημόσια ειδική εκπαίδευση, σε μαθητές με αναπηρία (νοητική υστέρηση και αυτισμό) και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Σκοπίμως, σε όλα τα βιβλία της σειράς δεν απαιτείται η χρήση ζυγαριάς και δοσομετρητών, προκειμένου οι συνταγές και η υλοποίησή τους να είναι ακόμα πιο απλή. Τα υλικά είναι απλά, καθημερινά, όχι επεξεργασμένα και μπορεί να τα βρει ο καθένας μας είτε ζει στην πόλη είτε σε κάποιο απομακρυσμένο νησί ή σε ένα ορεινό χωριό.
Στο πράσινο βιβλίο, λοιπόν, ο συγγραφέας συγκέντρωσε συνταγές μαγειρικής και αρτοζαχαροπλαστικής των γιαγιάδων και προγιαγιάδων του από τον Πόντο, τη Μικρά Ασία, το Σιδηρόκαστρο και τη Βυρώνεια Σερρών, τις οποίες έφτιαχναν κυρίως την περίοδο της Σαρακοστής, ενώ πρόσθεσε και νέες ιδέες εμπνευσμένες από το εργαστήριο μαγειρικής της τάξης στην οποία διδάσκει ο Γιώργος Ευγενειάδης. Έτσι, προέκυψαν 42 συνταγές χωρίς ζωικά προϊόντα, που μπορούν κάλλιστα να ενσωματωθούν σε μια vegan διατροφή.
Μπορείς να το παραγγείλεις εδώ.