WRAP ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΜΑΡΟΥΛΙ: ΕΝΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΕΛΑΦΡΥ ΣΝΑΚ
Αν ψάχνεις ένα σνακ που θα σε χορτάσει χωρίς να σε βαρύνει και ταυτόχρονα θα σε δροσίσει, ένα σνακ που μπορείς να πάρεις παντού μαζί, δοκίμασε αυτή την απλή συνταγή με κοτόπουλο και μαρούλι.
Το wrap αυτό γίνεται χωρίς ψωμί, πίτα ή τορτίγια. Αντί γι' αυτά, το ωραίο μας wrap γίνεται σε μαρούλι και είναι δροσερό και ανάλαφρο! Δεν περιέχει γλουτένη, είναι χαμηλό σε υδατάνθρακες και λιπαρά και υψηλό σε πρωτεΐνες.
Χρησιμοποιώ μαρούλι άισμπεργκ γιατί έχει μεγάλα, καμπυλωτά φύλλα (επίλεξε ένα σχετικά μεγάλο μέγεθος μαρουλιού), ιδανικά για τύλιγμα, ενώ ταυτόχρονα είναι τραγανό και δροσίζει. Γίνεται πανεύκολα και γρήγορα και είναι και ένας ιδανικός τρόπος να χρησιμοποιήσουμε το κοτόπουλο που μας έχει περισσέψει (βραστό ή ψητό).
Αν θέλουμε να το πάρουμε μαζί στην παραλία, στο γραφείο ή αλλού, καλό είναι να έχουμε κάποιο μικρό φορητό ψυγείο. Μπορούμε να το μεταφέρουμε τυλιγμένο ή να πάρουμε ξεχωριστά το μείγμα του κοτόπουλου και τα φύλλα μαρουλιού και να τα τυλίξουμε στη στιγμή. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο είδος μαρουλιού με φαρδιά φύλλα, όπως η γαλλική σαλάτα.
Συνταγή για wrap κοτόπουλου σε μαρούλι
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Gluten Free
Υλικά (για 2-4 wraps)
- 170 γρ. κοτόπουλο (ψητό ή βραστό), χωρίς πέτσα και κόκαλα, σε κομματάκια
- 1 μεγάλο κοτσάνι σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. μουστάρδα κίτρινη
- 90 γρ. τυρί τσαλαφούτι ή κατίκι
- 1 μικρό αγγούρι, σε λεπτές φέτες
- 2-4 μεγάλα φύλλα άισμπεργκ
- αλάτι και μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε το κοτόπουλο σε μπολ και το ανακατεύουμε με το τυρί, το σέλερι, τη μουστάρδα.
Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε αλάτι ή πιπέρι.
Απλώνουμε το μείγμα στα φύλλα του μαρουλιού και τοποθετούμε μερικές φέτες αγγουριού κατά μήκος.
Τυλίγουμε σαν μπουρίτο, διπλώνοντας μέσα τις δύο άκρες δεξιά και αριστερά και τυλίγοντας προς τα πάνω το ρολό. Τοποθετούμε με το άνοιγμα προς τα κάτω ώστε να μην ανοίξουν.
Τα κόβουμε στη μέση και απολαμβάνουμε.