ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΑΡΑΚΑ
Μια εύκολη βελουτέ σούπα αρακά, που τρώγεται ζεστή ή κρύα, και φτιάχνεται εύκολα – ακόμα και για μια μερίδα.
Για να απολαύσεις ένα πιάτο σούπα, δεν χρειάζεται να μαγειρέψεις μια ολόκληρη κατσαρόλα. Η συγκεκριμένη συνταγή για βελουτέ σούπα αρακά γίνεται εύκολα ακόμα και για ένα μόνο άτομο, με λίγα υλικά.
Η χρήση κατεψυγμένου αρακά την κάνει ακόμα πιο απλή υπόθεση, αφού μπορεί να υπάρχει στην κατάψυξή μας κάθε εποχή.
Η γλυκοπατάτα χαρίζει στη σούπα και πιο βελούδινη υφή, αλλά και όλα τα ωφέλιμα συστατικά αυτού του ιδιαίτερου λαχανικού, που δεν ανήκει στην ίδια οικογένεια με την κοινή πατάτα. Η θρεπτική αξία της μάλιστα είναι τέτοια, ώστε να θεωρείται υπερτροφή.
Αν θέλετε να απολαύσετε τη σούπα αρακά με παρέα, δεν έχετε παρά να πολλαπλασιάσετε τις ποσότητες των υλικών ανάλογα με τα άτομα. Μπορεί να καταναλωθεί ζεστή, αλλά είναι εξίσου νόστιμη και κρύα.
Συνταγή για βελουτέ σούπα αρακά
Υλικά για 1 μερίδα
- 1 κούπα αρακάς κατεψυγμένος
- 1 κρεμμύδι μικρό
- 1/3 σκελίδα σκόρδο
- ½ γλυκοπατάτα
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κούπες νερό
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 1 ματσάκι σχοινόπρασο ή φύλλα μέντας
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, τα φύλλα δάφνης και τα λαχανικά, αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και αλατοπιπερώνουμε.
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει το περιεχόμενο, ώστε να μπορέσουμε να το βάλουμε στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και δουλεύουμε μέχρι το μείγμα να πάρει υγρή υφή.
Σερβίρουμε σε μπολ, προσθέτοντας το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο ή τα φυλλαράκια μέντας, το γιαούρτι και φρέσκο πιπέρι.
Η Soul Diet είναι health coach.