ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΟΥ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΡΩΤΕΪΝΗ
Αν θέλεις να κάνεις το γλυκό σου λίγο πιο πλούσιο σε πρωτεΐνη, δοκίμασε να προσθέσεις μερικά θρεπτικά συστατικά. Διάβασε στο κείμενο που ακολουθεί ποια είναι αυτά.
Είναι γνωστό ότι τα γλυκά δεν κάνουν καλό στον οργανισμό μας. Είναι, όμως, το ίδιο ανθυγιεινά μια κομπόστα αχλάδι, ένα κέικ σοκολάτας και ένα παγωτό;
Οι διαιτολόγοι λένε πως όλα τα γλυκά δεν είναι το ίδιο ως προς την περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, που και οι ίδιοι έχουν τα αγαπημένα τους επιδόρπια.
Αν ανήκετε κι εσείς στους ανθρώπους που δεν πιστεύουν στο «όλα ή τίποτα» στη διατροφή, τότε αξίζει να κάνετε μερικές προσθήκες στο επιδόρπιό σας έτσι ώστε να αποκτήσει υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Ως αντάλλαγμα, μπορεί να νιώθετε γρηγορότερα κορεσμό και έτσι να διατηρείτε ένα υγιές μέγεθος μερίδας.
3 προσθήκες για γλυκό με περισσότερη πρωτεΐνη
1. Χρησιμοποιήστε αλεύρι αμυγδάλου ή αλεύρι βρόμης στο ψήσιμο
Στα γλυκά που ψήνετε στον φούρνο, δοκιμάστε να αντικαταστήσετε μια ποσότητα από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις που κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποιείτε με άλλα αλεύρια που περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη, όπως το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι βρόμης ή το αλεύρι ολικής αλέσεως.
Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι αυτά τα αλεύρια μπορούν να κάνουν τα αρτοσκευάσματα λίγο πιο βαριά, οπότε ίσως χρειαστεί να τροποποιήσετε και σε άλλα σημεία τη συνταγή.
2. Γιαούρτι αντί για σαντιγί
Αν φτιάχνετε ένα επιδόρπιο που συνοδεύεται από σαντιγί, αντικαταστήστε την από το πιο υγιεινό γιαούρτι. Παρόλο που δεν έχει την ίδια υφή ή γεύση με τη σαντιγί, είναι μια αρκετά πιο υγιεινή εναλλακτική.
3. Προσθέστε ξηρούς καρπούς
Όπως και στο παγωτό, έτσι και σε πολλά γλυκά μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα και καρύδια, για να αυξήσετε την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Δοκιμάστε το σε γλυκά όπως κέικ, μπισκότα ή brownies.
Μια άλλη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε βούτυρο από ξηρούς καρπούς, όπως το φυστικοβούτυρο ή το αμυγδαλοβούτυρο, φτιάχνοντας μπάρες δημητριακών.
Γλυκά με περισσότερη πρωτεΐνη
Μπορείτε πάντα να επιλέξετε γλυκά που έχουν ούτως ή άλλως περισσότερη πρωτεΐνη λόγω των συστατικών τους. Τέτοια είναι το cheesecake, η πάβλοβα, το παγωτό, η πανακότα και το γαλλικό κλαφουτί.
Και μην ξεχνάτε, η περισσότερη πρωτεΐνη στο γλυκό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τα καταναλώνουμε ανεξέλεγκτα ούτε να τα αντικαθιστούμε με αυτά άλλες τροφές.