HACK: ΠΩΣ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΕΙΣ ΤΕΛΕΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΙΤΣΑ
Ανακαλύψαμε το απόλυτο hack για να ζεστάνεις τη χθεσινή πίτσα με τρόπο που θα την κάνει αφράτη και τραγανή, σαν φρέσκια!
Πάντα πρέπει να είμαστε γαλαντόμοι στην πίτσα. Είναι ανεπίτρεπτο να τσακωνόμαστε στο τέλος για το κομμάτι της «ντροπής», ενώ η χαρά είναι μεγάλη όταν το επόμενο πρωί ανοίγεις το ψυγείο και θυμάσαι ότι μια πεντανόστιμη αμαρτιούλα σε περιμένει είτε για πρωινό είτε για σνακ μέσα στη μέρα.
Βγάζεις, λοιπόν, τη χθεσινή πίτσα από το ψυγείο και τι την κάνεις;
- Την τρως κρύα. Μπρουτάλ. Αλλά σε κάποιους αρέσει.
- Τη βάζεις στα μικροκύματα. Και γίνεται σαν βετέξ.
- Ανάβεις τον φούρνο και τη ζεσταίνεις μαζί με το κουτί της. Αντιοικονομικό και πιθανώς τοξικό (το καταλαβαίνεις από τη μυρωδιά του καμένου κουτιού).
«Ε, τι την κάνεις. ρε Έλενα;» θα με ρωτήσεις δικαιολογημένα, και ποιος να μου το έλεγε ότι τη σωστή απάντηση θα είχε ο άντρας μου, όταν πριν από λίγες ημέρες έβγαλε την κρύα πίτσα από το ψυγείο και μαζί ένα τηγάνι με καπάκι. «Θέλεις;» με ρώτησε. Στην αρχή είπα όχι, μα όταν τελικά τη δοκίμασα τραβώντας το κομμάτι βίαια από το χέρι του, παραδέχτηκα πως αυτός είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος να ζεστάνεις τη χθεσινή πίτσα: Ήταν σαν φρέσκια!
Και επειδή εγωίστρια δεν είμαι, ορίστε, μοιράζομαι το νέο αυτό hack μαζί σου.
Πώς να ξαναζεστάνεις την χθεσινή πίτσα για να μοιάζει με φρέσκια
Τι θα χρειαστείς:
- ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι.
- 20 ml νερό
Τι θα κάνεις:
- Βάλε τα κομμάτια πίτσας που θέλεις να ξαναζεστάνεις στο τηγάνι και άναψε το μάτι της κουζίνας στην υψηλότερη θερμοκρασία, περιμένοντας να ζεσταθεί.
- Στην άκρη του τηγανιού –και όχι πάνω στην πίτσα!– ρίξε το νερό.
- Βάλε το καπάκι στο τηγάνι και περίμενε 3 λεπτά, μέχρι το νερό να βράσει και να εξατμιστεί.
- Άνοιξε το καπάκι για να βεβαιωθείς ότι το νερό έχει εξατμιστεί εντελώς.
Η πίτσα σου είναι έτοιμη: Το ζυμάρι τραγανό και τα υλικά ξανά αφράτα, σαν φρέσκα.