ΓΙΑΤΙ Ο GORDON RAMSAY ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ «SKIP THE COW»;
Είναι πλέον η ώρα να κάνουμε τη μαγειρική μας πιο βιώσιμη και να φροντίσουμε λίγο παραπάνω το σώμα μας. Το Βιτάμ Cook & Bake και ο Gordon Ramsay είναι εδώ για να μας δώσουν τον τρόπο να το πετύχουμε.
Η μαγειρική είναι τέχνη, αλλά όπως λέει μια φίλη αποτελεί και basic life skill, μια δεξιότητα επιβίωσης που όλοι απαραιτήτως χρειάζεται να κατέχουμε ώστε να είμαστε αυτόνομοι και να μην βασιζόμαστε στα ταπεράκια της μαμάς και στα ντελίβερι. Η μαγειρική είναι, επίσης, μια πράξη που αποτυπώνει τη γενικότερη φιλοσοφία μας, τον τρόπο ζωής μας. Δεν είναι, λοιπόν, περίεργο το ότι υπάρχουν τόσες διαφορετικές τάσεις.
Ωστόσο, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε πιάτα που θα μας ικανοποιούν σε γεύση, εμφάνιση και θρεπτικά συστατικά, χρειαζόμαστε τα κατάλληλα εργαλεία και καλές πρώτες ύλες. Μία από τις μάρκες που εδώ και δεκαετίες εμπιστεύονται οι Έλληνες στη μαγειρική είναι το Βιτάμ, που τώρα μας προσφέρει ένα νέο προϊόν, το οποίο υπόσχεται να αλλάξει τα δεδομένα τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική, το Βιτάμ Cook & Bake.
Τα πλεονεκτήματα του Βιτάμ Cook & Bake
Η μαγειρική μπορεί να αποτυπώσει ξεκάθαρα τον τρόπο που βλέπουμε την τροφή μας και μέσω αυτής τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την υγεία μας και σε έναν βαθμό το περιβάλλον.
Για εμάς, λοιπόν, που θέλουμε λύσεις που αναδεικνύουν τα πιάτα μας, αλλά ταυτόχρονα σέβονται το σώμα μας και τον πλανήτη, το Βιτάμ Cook & Bake είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Με μόλις έξι φυσικά συστατικά και χωρίς φοινικέλαιο, το Βιτάμ Cook & Bake θα αναβαθμίσει τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική μας, χωρίς συμβιβασμούς, ενώ παράλληλα αποτελεί μια πιο βιώσιμη επιλογή, καθώς έχει τουλάχιστον 75% μικρότερο κλιματικό αντίκτυπο από το βούτυρο*, εξοικονομώντας έτσι πολλά κιλά εκπομπών άνθρακα.
Πλέον, γνωρίζουμε ότι χρειάζεται να μεταβούμε σε ένα πιο βιώσιμο σύστημα τροφίμων και το Βιτάμ κατανοεί ότι η καινοτομία και η βιωσιμότητα πάνε χέρι-χέρι, χωρίς να θυσιάζουν την αξία της παράδοσης. Αντιθέτως, βοηθούν τους καταναλωτές να ανακαλύψουν νέες γεύσεις, χωρίς συμβιβασμούς, αλλά φροντίζοντας αυτούς και το περιβάλλον.
Μάθε από τον καλύτερο
Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να δείξεις πόσο πιστεύεις σε ένα τέτοιο καινοτόμο προϊόν; Μα φυσικά μια συνεργασία με έναν από τους πιο απαιτητικούς σεφ στον κόσμο, τον Gordon Ramsay.
«Πιστεύω στην αυθεντική μαγειρική με ποιοτικά υλικά και μπορώ να πω ότι το Βιτάμ Cook & Bake με έχει ξετρελάνει. Από αβγά σκραμπλ μέχρι σοκολατένιο κέικ, το έχω δοκιμάσει σε διάφορες συνταγές. Δίνει την κρεμώδη και πλούσια γεύση που προσφέρει το βούτυρο, ενώ παράλληλα είναι πιο βιώσιμο. Θα ενθάρρυνα όλους όσους μαγειρεύουν στο σπίτι να κάνουν την αλλαγή, να το δοκιμάσουν και να δουν τι μπορούν να δημιουργήσουν», είπε ο ίδιος μετά τους δικούς του πειραματισμούς.
Βγες από τα τετριμμένα
Το μήνυμα που θέλει να περάσει ο πολυβραβευμένος σεφ και το Βιτάμ είναι απλό κι όμως τόσο ουσιαστικό: ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε μη γαλακτοκομικά προϊόντα αντί για βούτυρο, ανακαλύπτοντας νέες, γευστικές διαστάσεις.
Η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική είναι πεδία πειραματισμού, χώροι όπου μπορούμε να εξασκήσουμε τη φαντασία μας. Ας μην φοβηθούμε να δοκιμάσουμε συνταγές και υλικά, ας μην φοβηθούμε κάθε πιθανή αποτυχία. Μόνο μέσα από τα βήματα αυτά θα φτάσουμε στο αποτέλεσμα που μας κάνει χαρούμενους. Αυτός είναι, άλλωστε, ο στόχος της καμπάνιας «skip the cow»: να μας ενθαρρύνει να πειραματιστούμε με νέες επιλογές, διατηρώντας την ποιότητα που απαιτεί κάθε κουζίνα.
Ας ανατρέψουμε τις πρόσφατες έρευνες* που δείχνουν ότι το 60% των ανθρώπων αποφεύγει να δοκιμάζει νέα υλικά ή συνταγές, φοβούμενοι την αποτυχία ή το υψηλό κόστος των συστατικών. Ας εστιάσουμε στα νούμερα (87%) που λένε ότι οι περισσότεροι θέλουμε να βελτιώσουμε τις μαγειρικές μας δεξιότητες. Με την καθοδήγηση του Gordon Ramsay, θα ανακαλύψουμε νέες συνταγές, θα πειραματιστούμε με διαφορετικές τεχνικές και θα δούμε από πρώτο χέρι πώς μπορούμε να αναβαθμίσουμε τις δημιουργίες μας. Ό,τι κι αν ετοιμάζουμε: ένα αφράτο κέικ, ένα βελούδινο ριζότο, τα πιο λαχταριστά pancakes, το Βιτάμ Cook & Bake μπορεί να γίνει ο νέος μας σύμμαχος στην κουζίνα.
*Βάσει του εργαλείου αξιολόγησης του κύκλου ζωής (της Quantis) συγκρίνοντας το ΒΙΤΑΜ με το βούτυρο στην Ελλάδα (2024). Περισσότερα στο https://www.vitam.gr/sustainability
**Βάσει online έρευνας για την ελληνική αγορά, OnePoll 16-27/1/2025