ΦΤΙΑΞΕ ΥΓΙΕΙΝΟ ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΜΗΧΑΝΗ
Το ποπ κορν μπορεί να αποτελέσει ένα ιδανικό σνακ για όλη την οικογένεια, αρκεί να ετοιμάζεται σωστά στο σπίτι. Δες τι ακριβώς θα κάνεις.
Το ποπ κορν αποτελεί ένα εξαιρετικό σνακ που ακόμα και οι διατροφολόγοι συνιστούν στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, με την προϋπόθεση ότι θα ετοιμαστεί σωστά. Προερχόμενο από το καλαμπόκι, πρόκειται για δημητριακό με λίγες θερμίδες, που προσφέρει στον οργανισμό σημαντικά μέταλλα, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη διατροφολόγο Βάνα Κροντήρη, ένα φλιτζάνι ποπ κορν έχει μόλις 30 θερμίδες, εφόσον έχει ετοιμαστεί στο σπίτι με λίγο αγνό παρθένο ελαιόλαδο.
Τώρα θα μου πεις, την ίδια νοστιμιά έχει το ζεστό, τραγανό και βουτυράτο ποπ κορν του σινεμά με το μπόλικο αλατάκι; Βάζουμε στοίχημα ότι αν ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα, θα μπορέσεις να το φτιάξεις στο σπίτι ακόμα καλύτερο; Δεν χρειάζεσαι ειδική συσκευή. Με την παρακάτω συνταγή θα το φτιάξεις εύκολα στην κατσαρόλα.
Σπιτικό ποπ κορν στην κατσαρόλα
Τι θα χρειαστείς (για 1 μεγάλο μπολ):
- 100 γρ. βιολογικούς κόκκους καλαμποκιού για ποπ κορν
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο (συνιστάται και ένα καλής ποιότητας άοσμο λάδι καρύδας)
- Αλάτι (ιδανικά ανθό αλατιού σε μικρότερη ποσότητα)
- 1 μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα
Τι θα κάνεις:
- Βάλε την κατσαρόλα στο μάτι και ζέστανε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά.
- Πρόσθεσε τους κόκκους καλαμποκιού, κούνησε την κατσαρόλα ώστε να απλώσουν σε όλον τον πάτο και να καλυφθούν εντελώς με το ελαιόλαδο και κλείσε το καπάκι.
- Σε 2-3 λεπτά το καλαμπόκι θα πρέπει να αρχίσει να «σκάει» και να γίνεται λευκή νιφάδα, και αυτό θα διαρκέσει για μερικά ακόμα λεπτά. Μπορείς να ανακινήσεις για ακόμα μια φορά την κατσαρόλα.
- Όταν ο ήχος των καλαμποκιών που σκάνε σταματήσει, απόσυρε την κατσαρόλα από το μάτι και άνοιξε το καπάκι.
- Πασπάλισε με λίγο αλάτι και κούνα ξανά την κατσαρόλα για να πάει παντού.
- Σέρβιρέ το ζεστό σε ένα μεγάλο μπολ.
Τip: Για περισσότερη γεύση μπορείς να πασπαλίσεις με πάπρικα, ρίγανη ή ακόμα και κανέλα!