Καρολίνα Δωρίτη

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ

Φτιάχνουμε ένα εύκολο και ελαφρύ επιδόρπιο γιαουρτιού, με φρούτα εποχής και δικά μας αγνά υλικά, χωρίς χρωστικές και συντηρητικά.

Οι επιλογές γιαουρτιών στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ είναι άπειρες. Από παραδοσιακά και στραγγιστά, με λιγότερη λακτόζη ή ενισχυμένα με προβιοτικά, μέχρι vegan από διάφορους άλλους καρπούς, όπως καρύδα και αμύγδαλα. Με γεύσεις, με φρούτα και δημητριακά. Και, βέβαια, πάμε και στην κατηγορία με τα παιδικά, όπου η γκάμα είναι επίσης μεγάλη. Γιατί, στην τελική, τι καλύτερο σνακ, ανεξαρτήτως ηλικίας, από ένα  ωραίο, ελαφρύ και υγιεινό γιαούρτι;

Προσέχετε όμως ποτέ τα συστατικά στα επιδόρπια γιαουρτιού; Τα περισσότερα περιέχουν ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά, και ορισμένες φορές συντηρητικά. Έχετε σκεφτεί πόσο εύκολο είναι να φτιάξουμε κάτι τέτοιο μόνοι μας στο σπίτι, με ένα καλό γιαούρτι, φρούτα φρέσκα, λίγη φυσική βανίλια, και λίγο μέλι; Έτσι, έχουμε μέσα σε λίγα λεπτά ένα φρέσκο επιδόρπιο, αγνό, υγιεινό και πολύ γευστικό.

Εδώ, ετοιμάζω επιδόρπιο γιαουρτιού με φρέσκα μύρτιλα, που είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά και πολύτιμες βιταμίνες. Διαλέγω ένα καλό στραγγιστό γιαούρτι, το οποίο μπορεί να είναι είτε αγελαδινό, είτε πρόβειο, είτε κατσικίσιο. Βάζω βανίλια από τον λοβό της, που μπορούμε να  αντικαταστήσουμε με εκχύλισμα ή σκόνη.

Το γιαούρτι μας αποκτά ένα απαλό λιλά χρώμα και μπορούμε να το απολαύσουμε σκέτο, με φρούτα και ξηρούς καρπούς, ή με γκρανόλα. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με άλλα φρούτα, όπως φράουλες, μπανάνα, ροδάκινο, βερίκοκο και μάνγκο.

Συνταγή για επιδόρπιο γιαουρτιού και μύρτιλα

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Vegetarian | Gluten-free

γιαούρτι
Καρολίνα Δωρίτη

Υλικά για 1 μερίδα

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. μέλι
  • ½ λοβός βανίλιας
  • 7-8 μύρτιλα

Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

  • μύρτιλα
  • καρύδι ψιλοκομμένο

γιαούρτι
Καρολίνα Δωρίτη

Εκτέλεση

Χτυπάμε το γιαούρτι στο μούλτι ή με ραβδομπλέντερ.

Ανοίγουμε τη βανίλια κατά μήκος με μαχαίρι. Αφαιρούμε τα εσωτερικά σποράκια με μικρό κουτάλι.

Στραγγίζουμε το γιαούρτι από περιττά υγρά και το βάζουμε σε μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε μέχρι να λιώσουν τα μύρτιλα και να ανακατευτεί το μέλι.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.