ΔΡΟΣΕΡΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ 

Το σάντουιτς είναι το ιδανικό σνακ, αρκεί να δώσουμε λίγο παραπάνω χρόνο για να το κάνουμε πιο ξεχωριστό και νόστιμο. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή με γαρίδες και δροσερά λαχανικά και θα μας θυμηθείς!

Τα σάντουιτς και οι σαλάτες είναι τα ιδανικά γεύματα το καλοκαίρι που έχει ζέστη. Δροσερά, ελαφριά και χορταστικά, γίνονται σε λίγα λεπτά και μπορούμε να τα πάρουμε μαζί μας παντού, από τη δουλειά ως την παραλία. Το μόνο που μένει είναι να τους δώσουμε λίγο παραπάνω χρόνο για να τα κάνουμε πιο ξεχωριστά και νόστιμα.

Εδώ ετοιμάζω ένα εύκολο σάντουιτς με γαρίδες, που γίνεται γρήγορα και είναι πολύ ιδιαίτερο και νόστιμο. Το φτιάχνουμε σε ψωμί γερμανικού τύπου με σίκαλη. Υγιεινό ψωμί, που το βρίσκουμε έτοιμο και λεπτοκομμένο στα σούπερ μάρκετ. Aν έχουμε κέφι και λίγο παραπάνω χρόνο, μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας απίθανο ψωμί στη γάστρα.

Ετοιμάζουμε ένα νόστιμο, δροσερό μείγμα με ψιλοκομμένες γαρίδες, προσθέτουμε δροσερά λαχανικά και αμέσως έχουμε έναν τέλειο συνδυασμό, που θα μας χορτάσει ενώ γευστικά θα μας ικανοποιήσει απόλυτα!

Συνταγή για δροσερό σάντουιτς με γαρίδες

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

σαντουτς με γαρίδες

Υλικά για 1 σάντουιτς

  • 130 γρ. ουρές από γαρίδες μεγάλες ή μέτριες, κατεψυγμένες, τις οποίες έχουμε ξεπαγώσει
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. χυμός λάιμ
  • ½ κ.γ. ξύσμα λάιμ
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • μαύρο πιπέρι
  • 1 μικρό αγγουράκι, με τη φλούδα
  • 1 μεγάλο ραπανάκι
  • 2 φέτες ψωμί σίκαλης γερμανικού τύπου
  • λίγο βούτυρο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις γαρίδες για 3-4 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις ψιλοκόβουμε. Τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μέσα τη μαγιονέζα, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, το σχοινόπρασο, το καρότο και τον βασιλικό, και ανακατεύουμε με κουτάλι.

σάντουιτς με γαρίδες

Κόβουμε το αγγούρι σε πολύ λεπτές φέτες με το peeler ή το μαντολίνο. Κόβουμε το ραπανάκι σε πολύ λεπτές φέτες. Αλείφουμε λίγο βούτυρο στις φέτες του ψωμιού.

Τοποθετούμε στη βάση το αγγούρι και από πάνω το ραπανάκι. Προσθέτουμε το μείγμα με τις γαρίδες και σκεπάζουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμιού το σάντουιτς.