Καρολίνα Δωρίτη

ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΡΟΔΑΚΙΝΑ

Φτιάχνουμε μια δροσερή καλοκαιρινή τούρτα με τυρί κρέμα και ροδάκινα ή άλλα φρούτα της επιλογής μας.

Αυτό το ελαφρύ καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με ροδάκινα είναι πεντανόστιμο και γίνεται εύκολα και σε σχετικά λίγο χρόνο. Περιέχει λίγη ζάχαρη, ενώ στην κρέμα βάζουμε και cream cheese, που τη σφίγγει και της δίνει πιο κρεμώδη υφή με εύκολο και γρήγορο τρόπο. Αν προτιμάμε, αντί για cream cheese μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε μασκαρπόνε.

Το ίδιο γλυκό μπορούμε να το δοκιμάσουμε και με άλλα φρούτα, όπως φράουλες ή ανανά. Διατηρείται στο ψυγείο για 2 ημέρες, αλλά φυσικά είναι πιο νόστιμο φρέσκο!

Μια συμβουλή για τη επιτυχία αυτής της συνταγής είναι να προσέχουμε τα υγρά τόσο στα σαβαγιάρ όσο και στα ροδάκινα. Για να σταθεί ωραία το γλυκό όταν το χτίσουμε πρέπει και η κρέμα μας να είναι ωραία και σφιχτή.

Η διακόσμηση δεν πρέπει να μας ανησυχεί. Γίνεται όπως μας αρέσει ή μας βολεύει. Μπορούμε να βάλουμε και περισσότερα ροδάκινα, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της τούρτας. Μπορούμε επίσης να τα κόψουμε σε κυβάκια ή άλλο σχήμα.

Συνταγή για τούρτα με τυρί κρέμα και ροδάκινα

  • Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά, χωρίς την αναμονή για το σιρόπι, και μία ώρα αναμονής στο ψυγείο για να δέσει το γλυκό
  • Vegetarian

γλυκό ψυγείου
Καρολίνα Δωρίτη

Υλικά για περίπου 8 μερίδες

  • 200 γρ. cream cheese
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 330 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ 200 γρ.
  • 4 ροδάκινα ή νεκταρίνια
  • φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο, ή αμύγδαλο, καβουρδισμένο (προαιρετικά)

Για το σιρόπι

  • 1 ροδάκινο
  • 380 ml νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι για να το αφήσουμε να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσουμε. Καθαρίζουμε το ροδάκινο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το βάζουμε σε κατσαρολάκι με το νερό και τη ζάχαρη. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, σουρώνουμε και φυλάμε τα κομματάκια του βρασμένου ροδάκινου για την κρέμα.

ροδάκινα
Καρολίνα Δωρίτη

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί και το λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει το μείγμα λείο.

Προσθέτουμε τα κομματάκια του βρασμένου ροδάκινου και, καθώς τα ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα, τα λιώνουμε.

γλυκό ψυγείου
Καρολίνα Δωρίτη

Σταδιακά, ανακατεύουμε απαλά την σαντιγί μέσα στο μείγμα με το τυρί με μια σπάτουλα σιλικόνης. Για να βγει η κρέμα σωστή και ανάλαφρη, δεν θέλουμε να χάσει η σαντιγί τον αέρα της, οπότε κάνουμε κινήσεις απαλές και κυκλικές με φορά προς τα πάνω.

Καθαρίζουμε τα μισά ροδάκινα ή και όλα, αν προτιμάμε. Συνήθως αφήνω τη φλούδα σε αυτά που τοποθετώ από πάνω για διακόσμηση. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα στεγνώνουμε απαλά με χαρτί από τα περιττά ζουμιά.

Το στήσιμο του γλυκού μπορεί να γίνει σε μια στρογγυλή πιατέλα, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο τσέρκι για να πάρει στρογγυλό σχήμα. Μπορεί επίσης να γίνει σε φόρμα με αποσπώμενη βάση, ή και σε ένα άλλο σκεύος ή πυρέξ – δεν χρειάζεται να βγει στρογγυλή!

Βουτάμε ένα-ένα κάθε σαβαγιάρ μέσα στο σιρόπι ολόκληρο, για 2-3 δευτερόλεπτα, και τα τοποθετούμε διαδοχικά στη βάση της φόρμας. Ό,τι περισσεύει το κόβουμε με μαχαίρι και φυλάμε τα κομμάτια για να καλύψουμε άλλα τυχόν κενά. Τα μισά σαβαγιάρ μπαίνουν στη βάση.

σαβαγιάρ
Καρολίνα Δωρίτη

Απλώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα κρέμας ομοιόμορφα. Τοποθετούμε μια στρώση κομμένα ροδάκινα.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και τα τοποθετούμε πάνω από την στρώση με τα ροδάκινα, όπως κάναμε με τη βάση. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα.

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

γλυκό ψυγείου
Καρολίνα Δωρίτη

Ξεφορμάρουμε αν έχουμε χρησιμοποιήσει τσέρκι ή άλλη φόρμα, διακοσμούμε με τα κομμένα ροδάκινα και το τριμμένο φιστίκι ή αμύγδαλο και σερβίρουμε.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.