Γαβριήλ Νικολαΐδης

ΦΤΙΑΞΕ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΕΣΤΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Ξέχνα τα έτοιμα βαζάκια! Φτιάξε σε λίγα λεπτά σπιτικό πέστο με αβοκάντο και βασιλικό, και απόλαυσε ένα πιάτο ζυμαρικών γεμάτο φρεσκάδα, άρωμα και βελούδινη υφή.

Όταν θέλω να ετοιμάσω κάτι γρήγορο, θρεπτικό και γεμάτο γεύση, τα ζυμαρικά με πέστο είναι η πλέον ασφαλής επιλογή. Αντί για το κλασικό πέστο με κουκουνάρι και πολύ λάδι, επιλέγω μια πιο κρεμώδη και υγιεινή εκδοχή με αβοκάντο.

Αν όταν ακούς πέστο το μυαλό σου πηγαίνει κατευθείαν στα βαζάκια με το έτοιμο που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ, να σου πω ότι δεν χρειάζεται να καταφεύγεις σε αυτό, που κολυμπάει στο λάδι. Μπορείς να αυτοσχεδιάσεις φτιάχνοντας το δικό σου πέστο και σε διαβεβαιώ ότι το πιο δύσκολο βήμα είναι απλά να πλύνεις το μπλέντερ! Μάλιστα, για να το φτιάξεις χρειάζεσαι λιγότερο χρόνο από όσο να βράσουν τα ζυμαρικά!

Στη συνταγή που προτείνω, ο συνδυασμός του ώριμου αβοκάντο με τον φρέσκο βασιλικό, την παρμεζάνα και λίγο ελαιόλαδο δημιουργεί μια βελούδινη σάλτσα, που αγκαλιάζει τέλεια τα ζυμαρικά. Το αβοκάντο δίνει καλή λιπαρή ύλη, χωρίς να βαραίνει, και δένει υπέροχα με τη γεύση του βασιλικού και την umami αίσθηση της παρμεζάνας.

Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο χορταστικό και αρωματικό, έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι ιδανικό για μεσημεριανό στο σπίτι ή και για ελαφρύ δείπνο. Αν θέλεις να προσθέσεις ζωική πρωτεΐνη για ένα πλήρες γεύμα, προτείνω κοτόπουλο (φιλέτο στήθος, κατά προτίμηση).

Συνταγή για ζυμαρικά με πέστο αβοκάντο, βασιλικό και παρμεζάνα

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Φτιάξε στα γρήγορα ζυμαρικά με πανεύκολο σπιτικό πέστο αβοκάντο
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά για 2 μερίδες

  • 200 γρ. ζυμαρικά της επιλογής μας
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Στο μπλέντερ, χτυπάμε το αβοκάντο, τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το σκόρδο (αν χρησιμοποιήσουμε), αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. από το νερό των ζυμαρικών, για πιο βελούδινη υφή.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε με το πέστο όσο είναι ακόμα ζεστά.

Σερβίρουμε με έξτρα παρμεζάνα και λίγα φυλλαράκια βασιλικού.

Tip: Γαρνίρω πάντα με λίγο ξύσμα λεμονιού και ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά, για να δώσω ακόμα περισσότερο άρωμα και φρεσκάδα.