Καρολίνα Δωρίτη

ΦΤΙΑΞΕ ΑΠΙΘΑΝΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Περίσσεψε τσουρέκι από το Πάσχα; Μην το πετάξεις! Συνδύασέ το με αρωματικές φράουλες και φτιάξε ένα εύκολο, δροσερό γλυκό ψυγείου που δεν θέλει ψήσιμο.

Τις μέρες του Πάσχα, το τσουρέκι είναι ένα από τα γλυκίσματα που έχουν την τιμητική τους. Όχι ότι δεν μπορείς να το απολαύσεις οποιαδήποτε άλλη στιγμή του χρόνου αλλά όπως και να το κάνουμε, είναι κάτι πατροπαράδοτο – ακόμα και στη vegan εκδοχή του! Άσε που ακόμα και στην πόλη να περπατάς, όλο και από κάποιο φούρνο θα σκάσει η μυρωδιά από τσουρέκια φρεσκοψημένα και θα σε ξεσηκώσει.

Η πιθανότητα να μαζευτούν πολλά στο σπίτι είναι μεγάλη, ειδικά αν έχεις επισκέψεις από νονούς και φίλους. Τι κάνεις για να αξιοποιήσεις ό,τι περίσσεψε – και ίσως να έχει μπαγιατέψει; Φτιάχνεις ένα εύκολο γλυκό ψυγείου με φράουλες, που δεν θέλει ψήσιμο!

Οι φράουλες αυτή την εποχή έχουν επίσης την τιμητική τους και μπορείς να τις απολαύσεις σε γλυκά με διάφορους τρόπους. Αυτό το γλυκό μπορούμε να το στήσουμε σε ατομικά ποτηράκια ή μπολ, για μεγαλύτερη ευκολία στο στήσιμο και το σερβίρισμα. Το αποτέλεσμα θα εντυπωσιάσει!

Συνταγή για γλυκό με τσουρέκι και φράουλες

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 4+ ώρες

Φτιάξε απίθανο γλυκό με το τσουρέκι που περίσσεψε και φράουλες
Καρολίνα Δωρίτη

Υλικά

  • 430 γρ. τσουρέκι
  • 500 γρ. φράουλες, κομμένες σε φέτες
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 250 ml γάλα

Για την κρέμα

  • 330 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 3 φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση

Βάζουμε τις κομμένες φράουλες σε μπολ και τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Τις ανακατεύουμε απαλά και τις αφήνουμε να σταθούν 10–15 λεπτά.

Μουλιάζουμε τα 3 φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για 5–7 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν, τα στύβουμε καλά.

Ζεσταίνουμε 5 κ.σ. από το γάλα (δεν το αφήνουμε να βράσει, ίσα-ίσα να αχνίσει) και λιώνουμε μέσα τα μαλακά φύλλα ζελατίνης ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν τελείως. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ χειρός το μασκαρπόνε με την άχνη και τη βανίλια. Προσθέτουμε μέσα σταδιακά το γάλα με τη λιωμένη ζελατίνη ενώ ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να ενσωματωθεί στο κρεμώδες μείγμα.

Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Σταδιακά, προσθέτουμε τη σαντιγί μέσα στο μείγμα του μασκαρπόνε ενώ ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα. Θέλουμε η κρέμα μας να παραμείνει αεράτη, οπότε δεν την ανακατεύουμε έντονα.

Κόβουμε το τσουρέκι σε λεπτές φέτες και το βουτάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέσα στο γάλα (δεν θέλουμε να διαλυθούν, θέλουμε απλώς να απορροφήσουν λίγο γάλα).

τσουρέκι
Καρολίνα Δωρίτη

Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί τον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενη βάση (20-25 εκ.).

Στρώνουμε τον πάτο της φόρμας με τσουρέκι μουλιασμένο.

τσουρέκι
Καρολίνα Δωρίτη

Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα μια στρώση κρέμας. Στη συνέχεια, προσθέτουμε μια στρώση κομμένες φράουλες.

Φτιάξε απίθανο γλυκό με το τσουρέκι που περίσσεψε και φράουλες
Καρολίνα Δωρίτη

Επαναλαμβάνουμε με ακόμα μια στρώση τσουρέκι, και μετά κρέμα.

Φτιάξε απίθανο γλυκό με το τσουρέκι που περίσσεψε και φράουλες
Καρολίνα Δωρίτη

Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλο το βράδυ.

Όταν είμαστε έτοιμοι να το σερβίρουμε, το ξεφορμάρουμε και το διακοσμούμε με τις υπόλοιπες φράουλες.

γλυκό με φράουλες
Καρολίνα Δωρίτη

Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, ενώ μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο τραγανό στοιχείο, όπως καραμελωμένα αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης.