Φωτογραφία: Γαβριήλ Νικολαΐδης

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ LIGHT ΑΒΓΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΒΓΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΑΝ

Αναρωτέσαι τι να κάνεις τα βαμμένα βραστά αβγά που έχουν περισσέψει; Μία λαχταριστή αβγοσαλάτα, σε light μάλιστα εκδοχή, αφού αντί για μαγιονέζα βάζουμε γιαούρτι μαζί με λίγο τυρί κρέμα.

Μετά το Πάσχα, συμβαίνουν δύο τινά: Αρχικά οι περισσότεροι ξεκινάμε να σκεφτόμαστε τη διατροφή μας και επιπλέον πάντα μας περισσεύουν βαμμένα αβγά και αναζητούμε τρόπους να τα αξιοποιήσουμε δημιουργικά και νόστιμα. Η πλέον ιδανική πρόταση είναι η δροσερή και ελαφριά αβγοσαλάτα με γιαούρτι, λίγο τυρί κρέμα και λαχανικά που δίνουν χρώμα και γεύση.

Αντικαθιστώντας τη μαγιονέζα με γιαούρτι και μια μικρή ποσότητα τυριού κρέμα, πετυχαίνουμε μια πιο ελαφριά εκδοχή, χωρίς να χάνουμε την κρεμώδη υφή, που προσωπικά λατρεύω. Προσθέτω πιπεριά Φλωρίνης, φρέσκο κρεμμυδάκι, λίγο μαϊντανό και μουστάρδα για ένταση, και ολοκληρώνω με ελαιόλαδο και γλυκιά πάπρικα.

Αυτή η αβγοσαλάτα είναι ιδανική για σάντουιτς, ως συνοδευτικό ή και ελαφρύ γεύμα μαζί με φρυγανισμένο ψωμί. Είναι γρήγορη, υγιεινή και γεμάτη πρωτεΐνη.

Συνταγή για αβγοσαλάτα

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Vegetarian

αβγοσαλάτα
Φωτογραφία: Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά:

  • 6 αβγά, βραστά
  • 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα αβγά σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε την πιπεριά Φλωρίνης, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σερβίρουμε την αβγοσαλάτα δροσερή, μόνη της ή πάνω σε ψωμί, γαρνίροντας με έξτρα μαΐντανό.