Γαβριήλ Νικολαΐδης

ΘΕΣ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΣΠΑΓΓΕΤΙ; ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

Η συνταγή για σπαγγέτι με high-protein σάλτσα από γιαούρτι και μανιτάρια είναι ιδανική για όσους θέλουν να τρώνε υγιεινά, χωρίς να περνούν ώρες στην κουζίνα.

Θέλεις να απολαύσεις ζυμαρικά χωρίς να θυσιάσεις την ισορροπημένη διατροφή σου; Η συνταγή για σπαγγέτι με high-protein σάλτσα από γιαούρτι και μανιτάρια είναι ό,τι χρειάζεσαι!

Η πρωτεΐνη και οι υδατάνθρακες είναι δύο βασικά μακροθρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν καθοριστικά σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο.

Η πρωτεΐνη είναι σημαντική για την ανάπτυξη και αποκατάσταση των μυών, την παραγωγή ενζύμων και τη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Από την άλλη, οι υδατάνθρακες είναι η κύρια πηγή ενέργειας για το σώμα, ειδικά για τις υψηλής έντασης δραστηριότητες, όπως η αερόβια άσκηση και τα βάρη. Η ισορροπία μεταξύ των δύο αυτών συστατικών είναι πολύ σημαντική για τη συνολική ευεξία και τις επιδόσεις μας στην καθημερινότητα.

Σπαγγέτι με high-protein σάλτσα από γιαούρτι και μανιτάρια

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
  • Vegetarian

σπαγγέτι
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά

  • 250 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • 200 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν, κομμένα σε φέτες
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (2% λιπαρά)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Χαμηλώνουμε την ένταση, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι.

Προσθέτουμε τα σπαγγέτι στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα με τη σάλτσα.

Σερβίρουμε με παρμεζάνα προαιρετικά για επιπλέον γεύση.