Καρολίνα Δωρίτη

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

Χρειάζεται μόνο μία κατσαρόλα για να κάνεις στα γρήγορα απολαυστικά ζυμαρικά με ντοματίνια. Ούτε καν σουρωτήρι!

Όταν ακούς «ζυμαρικά με ντοματίνια», μάλλον φαντάζεσαι ότι βράζουμε και σουρώνουμε τα ζυμαρικά μόνα τους, φτιάχνουμε ξεχωριστά τη σάλτσα και μετά τα «παντρεύουμε». Όχι αναγκαστικά! Εμείς μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά ταυτόχρονα με τη σάλτσα τους, στο ίδιο σκεύος, και ετοιμάζουμε στα γρήγορα μια από τις νοστιμότερες απλές μακαρονάδες που έχουμε φάει, με ελάχιστο κόπο.

Σε μια τέτοια συνταγή δεν χρειαζόμαστε ούτε σουρωτήρι, αφού τα ζυμαρικά βράζουν μέσα στο νερό από το οποίο θα δημιουργηθεί η σάλτσα τους. Λόγω του ότι βράζουν όλα μαζί, η σάλτσα αποκτά μια κρεμώδη και βελούδινη υφή. Προτείνω να χρησιμοποιούμε φρέσκιες ντομάτες, που θα είναι πιο νόστιμες και αρωματικές. Εγώ χρησιμοποιώ ντοματίνια, τα οποία είναι πιο γλυκά και κόβονται πανεύκολα σε ελάχιστο χρόνο.

Τα ζυμαρικά που επιλέγουμε καλό είναι να είναι σπαγγέτι, λιγκουίνι ή bucatini, κάτι λεπτό και μακρόστενο, που θα βράσει ευκολότερα. Η κατσαρόλα που θα επιλέξουμε καλό είναι να έχει χοντρό πάτο, για να μην κολλήσουν και καούν κάτω.

Αν δεν προσθέσουμε τυρί, η συνταγή είναι vegan. Μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε ένα vegan τυρί ή διατροφική μαγιά.

Με τη μέθοδο αυτή μπορούμε να φτιάξουμε πολλών ειδών παραλλαγές, εύκολα και γρήγορα.

Συνταγή για ζυμαρικά με ντοματίνια

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20-25 λεπτά
  • Vegan / Vegetarian

ζυμαρικά
Καρολίνα Δωρίτη

Υλικά για 2-4 μερίδες

  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 60 ml ελαιόλαδο, συν λίγο επιπλέον για το τέλος
  • 350 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 850-900 ml νερό, βραστό
  • 2-3 κ.σ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)
  • παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο σε μέτρια  φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μετά από λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε 2-3 λεπτά και προσθέτουμε και τα ντοματίνια.

ντοματίνια
Καρολίνα Δωρίτη

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ένα φύλλο δάφνης. Ανακατεύουμε 3-4 λεπτά, δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά και στη συνέχεια το βραστό νερό.

ζυμαρικά με ντοματίνια
Καρολίνα Δωρίτη

Ανακατεύουμε τα σπαγγέτι να μπουν μέσα στο νερό και βράζουμε ανακατεύοντας πότε πότε για περίπου 8-10 λεπτά (ανάλογα και με τις οδηγίες του πακέτου), για να ελέγχουμε σε τι φάση είναι και να μην κολλάνε.

Σε περίπτωση που χρειάζονται λίγο επιπλέον νερό, προσθέτουμε ενώ ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε αν χρειάζονται επιπλέον αλάτι.

ζυμαρικά
Καρολίνα Δωρίτη

Αφού περάσει ο χρόνος δοκιμάζουμε τα ζυμαρικά και αναλόγως αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε αυτή τη φάση πρέπει να έχουν απορροφήσει τα περισσότερα υγρά και να έχει δημιουργηθεί μια ζουμερή σάλτσα.

Ανακατεύουμε μέσα τον βασιλικό και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αν θέλουμε πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.