Η Miele συμμετείχε στο Navarino Challenge 2024 ως platinum χορηγός.

ΤΡΙΗΜΕΡΟ CHALLENGE ΕΥΕΞΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Cooking masterclasses, γευσιγνωσία κρασιού, αγώνες τρεξίματος και zero waste φιλοσοφία κατάφεραν να συνδυάσουν τον γαστρονομικό με τον αθλητικό τουρισμό στο Navarino Challenge 2024. Εκεί που γιόρτασε τα 125α γενέθλιά της η Miele.

To Navarino Challenge, η  βραβευμένη ως κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού, ευεξίας και μακροζωίας, γιόρτασε την 12η επέτειό της με κεντρικό μήνυμα «Ο Αθλητισμός Ενώνει» από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου, στη μαγευτική Μεσσηνία. Η Miele, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, στο Navarino Challenge ως platinum χορηγός, με κεντρικό μήνυμα: «Μια φορά Miele, για πάντα Miele. 125 χρόνια ποιότητας».

Αξέχαστες εμπειρίες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι και όσες βρέθηκαν για ένα τριήμερο στο Navarino Challenge.

Miele
Navarino Challenge 2024.
Navarino Challenge 2024.

Masterclasses από τη Miele

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν μία αυθεντική γαστρονομική εμπειρία. Ο σεφ της Miele, Αλέξανδρος Σινγκιρίδης, έδειξε βήμα βήμα τη διαδικασία παρασκευής του αγαπημένου κουλουριού Θεσσαλονίκης στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Miele Open House, ενώ παράλληλα δημιούργησε μοναδικά πιάτα στο Pasta Station.

Σε έναν τόπο, όπως η Μεσσηνία, δεν θα μπορούσαμε να μην αναζητήσουμε τα μυστικά της τοπικής κουζίνας. Στο πλαίσιο της δράσης «Traditional Messinian Cooking Experience», όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τρεις κυρίες με καταγωγή από την περιοχή να δημιουργούν τις δικές τους συνταγές, χρησιμοποιώντας τις προηγμένης τεχνολογίας συσκευές της Miele, οι οποίες κατάφεραν να αναδείξουν την παράδοση.

Miele
Τρεις κυρίες με καταγωγή από την περιοχή δημιουργούν τις δικές τους συνταγές, χρησιμοποιώντας τις προηγμένης τεχνολογίας συσκευές της Miele, οι οποίες κατάφεραν να αναδείξουν την παράδοση.

Στη συνέχεια, την εμφάνισή του στην κουζίνα, δίπλα στον σεφ της Miele, Αλέξανδρο Σινγκιρίδη, έκανε ένας ξεχωριστός καλεσμένος: ο γνωστός για τις premium κοπές του, Στράτος Δρακούλης. Ο ίδιος πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή παρουσίαση τεχνικών μαγειρικής με τη χρήση των καινοτόμων συσκευών της Miele, των premium προϊόντων της Drakoulis Wholesales και των εξαιρετικής ποιότητας Navarino Icons προϊόντων. Τα πιάτα KOBE PASTA και BLACK BRIOCHE WAGYU εντυπωσίασαν όσους είχαν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν!

Miele
O γνωστός για τις premium κοπές του, Στράτος Δρακούλης, δίπλα στον σεφ της Miele, Αλέξανδρο Σινγκιρίδη, δείχνει στους συμμετέχοντες τεχνικές μαγειρικής με τη χρήση των καινοτόμων συσκευών της Miele.

Σειρά είχε μία ακόμα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δραστηριότητα: η οινογνωσία.

Miele
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία οινογνωσίας.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία οινογνωσίας.

Σε συνεργασία με το Κτήμα Άλφα και με τη βοήθεια των καινοτόμων συντηρητών κρασιών της Miele που διατήρησαν τα κρασιά στην ιδανική θερμοκρασία, οι συμμετέχοντες δοκίμασαν υπέροχα κρασιά που συνδυάζονταν με μοναδικά πιάτα, βιώνοντας μία ανεπανάληπτη εμπειρία.

Miele
Οινογνωσία σε συνεργασία με το Κτήμα Άλφα και με τη βοήθεια των καινοτόμων συντηρητών κρασιών της Miele που διατήρησαν τα κρασιά στην ιδανική θερμοκρασία.

Πρωινός καφές, τρέξιμο και zero waste φιλοσοφία

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, όλοι οι συμμετέχοντες ξεκινούσαν τη μέρα τους απολαμβάνοντας έναν πρωινό καφέ από φρεσκοαλεσμένους κόκκους, φτιαγμένο στις καφετιέρες Miele. Η Miele είχε και φέτος ενεργό ρόλο στη διαδρομή τρεξίματος των 5 χλμ. powered by Miele και, ως χορηγός, εκτός από το μετάλλιο από ανακυκλώσιμα σκουπίδια, προσέφερε σε όλους τους τερματίσαντες ένα θερμός Miele ως δώρο, εφαρμόζοντας μια zero waste πολιτική.

Miele
H διαδρομή τρεξίματος των 5 χλμ. powered by Miele.
default

Η μαγική νύχτα των απονομών

Το Navarino Challenge 2024 κορυφώθηκε όταν βραβεύτηκαν οι άνθρωποι που έχουν συμβάλει στον ελληνικό αθλητισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρωταθλητής Ευρώπης και Euro 2004 Legend, Κώστας Κατσουράνης.

Μια μαγική βραδιά γεμάτη λάμψη και συγκίνηση που έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο ένα συναρπαστικό τριήμερο που είχε τα πάντα – ευεξία, γαστρονομία, βιωσιμότητα. Ο στόχος άλλωστε όλων όσων συμμετείχαν ήταν ο ίδιος: να συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός καλύτερου και πιο βιώσιμου κόσμου.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.