© 2022 Evan Agostini/Invision/AP Photo

H KHLOÉ KARDASHIAN ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ FILLER ΤΟ ΚΕΝΟ ΣΤΟ ΜΑΓΟΥΛΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΕΛΑΝΩΜΑΤΟΣ

Η Khloé Kardashian μοιράστηκε με το κοινό της στα social media λεπτομέρειες από την επέμβαση που έκανε για μελάνωμα στο πρόσωπο και τη μέθοδο αποκατάστασης που επέλεξε.

Η Khloé Kardashian είχε αποκαλύψει πριν από λίγους μήνες πως διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος. Το έκανε διά της οδού που κάνει τα πάντα: τα social media.

Δημοσίευσε σειρά με φωτογραφίες που έδειχναν το μετά της επέμβασης για την αφαίρεση όγκου μελανώματος τον Οκτώβριο του 2022, καλώντας όλους τους followers της να είναι προσεκτικοί με όσα εμφανίζουν στο δέρμα «γιατί για ένα χρόνο πίστευα ότι αυτό που είχα στο μάγουλό μου ήταν σπυράκι».

Η εξέταση έδειξε άλλα. Για την ακρίβεια, έδειξε μελάνωμα, έναν τύπο καρκίνου του δέρματος που κάνει την εμφάνισή του σαν ελιά, πανάδα ή φακίδα.

Khloé Kardashian
H Khloé Kardashian σε απονομή βραβείων τον Νοέμβριο του 2022. © 2022 Evan Agostini/Invision/AP Photo
H Khloé Kardashian σε απονομή βραβείων τον Νοέμβριο του 2022.

Η Khloé Kardashian είχε εξηγήσει: «Παρατήρησα ένα μικρό εξόγκωμα στο πρόσωπό μου και υπέθεσα ότι ήταν κάτι ασήμαντο. Επτά μήνες μετά, όταν δεν είχε φύγει, αποφάσισα να κάνω βιοψία. Τελικά έκανα δύο, σε δύο διαφορετικούς γιατρούς, που μου είπαν –αμφότεροι– ότι το μελάνωμα στην ηλικία μου είναι απίστευτα σπάνιο».

Αποκάλυψε επίσης ότι είχε μελάνωμα στην πλάτη στα 19 της και προχώρησε σε αφαίρεση, πριν καταλήξει στο ότι «ανήκω στους ανθρώπους που φορούν με θρησκευτική ευλάβεια καθημερινά αντηλιακό. Επομένως, κανείς δεν εξαιρείται από αυτά τα πράγματα. Να μην παραλείπετε την αυτοεξέταση και τον ετήσιο έλεγχο».

Μετά την αφαίρεση του όγκου στο μάγουλό της, έμεινε ένα κενό, μια εσοχή στο σημείο. Στις 11 Οκτωβρίου 2024, η 39χρονη μητέρα δυο παιδιών ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει πια, καθώς προχώρησε στην εφαρμογή ενέσιμου filler.

Φυσικά, δημοσίευσε σχετική φωτογραφία.

Ποια είναι η πρόληψη για τα μελανώματα

Όπως έχει πει στο OW η δερματολόγος Βάλια Μουσάτου, «το βασικό μέτρο πρόληψης είναι η αποφυγή άσκοπης και υπερβολικής έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία από τον ήλιο και το solarium. Τα μέτρα είναι γνωστά και τα επαναλαμβάνουμε όσο συχνά μπορούμε: η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο τις ώρες έντονης ηλιοφάνειας καθώς και η χρήση αντηλιακής κρέμας πολύ υψηλής προστασίας SPF 50 σε άφθονη ποσότητα με συχνή επάλειψη και επανάληψη μέσα στη μέρα».

Η ίδια τονίζει επίσης ότι:

  • Το καπέλο, τα γυαλιά και ο ρουχισμός όταν κάνουμε σπορ μάς προστατεύουν έως έναν βαθμό.
  • Είναι απαραίτητος ο τακτικός έλεγχος των σπίλων από δερματολόγο, σε συχνότητα που εξαρτάται από τον παράγοντα κινδύνου. Για παράδειγμα, αν έχουμε κληρονομικό ιστορικό, πρέπει να επαναλαμβάνουμε την εξέταση ανά 3-6 μήνες, ενώ για προληπτικούς λόγους αρκεί μια φορά τον χρόνο.
  • Η χαρτογράφηση των σπίλων είναι πολύ σημαντικό εργαλείο, γιατί μας βοηθάει να παρακολουθούμε την εξέλιξη τους σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τέλος, επιβάλλεται να επαναλαμβάνουμε μια αυτοεξέταση του δέρματος.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.