iStock

ΠΟΙΟ NUDE ΚΡΑΓΙΟΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΟΥ

Τα nude κραγιόν αναδεικνύουν την καλύτερη εκδοχή των χειλιών σου, αρκεί να έχεις επιλέξεις τη σωστή απόχρωση.

Κάποιες γυναίκες δεν αγαπούν ιδιαίτερα τα κραγιόν. Προτιμούν το φυσικό χρώμα των χειλιών τους. Όταν τελικά φορέσουν κραγιόν, συνήθως επιλέγουν μια nude απόχρωση. Τα nude κραγιόν έχουν φανατικές φίλες, γιατί προσφέρουν ένα ανεπιτήδευτο αποτέλεσμα και ευελιξία. Αναβαθμίζουν ένα look χωρίς να «φωνάζουν» την παρουσία τους και αναδεικνύουν τη your-lips-but-better εκδοχή των χειλιών σου!

Τα nude κραγιόν πάνε με τα πάντα και παντού. Είναι ιδανικά το πρωί στο γραφείο, για casual βόλτες στην πόλη αλλά και για βραδινά looks που δίνουν έμφαση στα μάτια αφήνοντας το υπόλοιπο πρόσωπο και τα χείλη πιο «ήσυχα». Kάπου διάβασα ότι το να βρεις το nude κραγιόν που ταιριάζει σε σένα είναι σαν να ψωνίζεις ένα καινούργιο παντελόνι τζιν: Πρέπει να αφιερώσεις χρόνο για να βρεις τη σωστή απόχρωση ανάμεσα στα πολλά της αγοράς, κι έπειτα να καταλήξεις στην υφή και το φινίρισμα.

Πώς να επιλέξεις το πιο ταιριαστό για σένα nude κραγιόν

Στο μυαλό σου κράτα τρεις απλούς κανόνες: Αρχικά, λάβε υπόψη το φυσικό χρώμα των χειλιών σου, αν δηλαδή είναι ανοιχτό ή σκούρο. Η ιδανική απόχρωση του nude κραγιόν πρέπει να είναι λίγο πιο σκούρα από το φυσικό σου χρώμα, ώστε το κραγιόν να μπλεντάρεται αρμονικά. Στη συνέχεια, απόφευγε γενικά τις πολύ ανοιχτές αποχρώσεις, γιατί κάνουν τα χείλη να φαίνονται σαν ξεπλυμένα και να «εξαφανίζονται». Ο πιο καθοριστικός όμως παράγοντας είναι ο τόνος της επιδερμίδας σου: το αν είναι ψυχρός, θερμός ή ουδέτερος θα σε οδηγήσει στην πιο σωστή επιλογή!

nude κραγιόν
iStock

– Για την ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα

Προτίμησε τις αποχρώσεις του ροδακινί και του ροζ, γιατί χαρίζουν λαμπερή όψη υγείας. Αντίθετα, απόφυγε τις μπεζ ή τις καφέ αποχρώσεις, γιατί κάνουν την επιδερμίδα να φαίνεται κουρασμένη και θαμπή. Αν είσαι χλωμή, ένα nude ροζ θα τονώσει την όψη σου!

– Για τη μεσαία-σταρένια επιδερμίδα

Μπορείς να παίξεις με μια μεγαλύτερη γκάμα αποχρώσεων, αρκεί να είναι ζεστές, από τη ροδακινί και την πιο βαθιά-σκούρα ροζ, μέχρι την καραμελέ.

– Για τη σκούρα επιδερμίδα

Εδώ ταιριάζουν τα berry-nudes, αλλά και οι αποχρώσεις του καφέ, της μόκας, της τερακότας και της σοκολάτας, που μπορεί να έχουν και μια υποψία κόκκινου ή πορτοκαλί.

Το… δίλημμα της υφής

Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξεις υφή. Τη θέλεις ματ, glossy, σατινέ ή balmy; Είναι θέμα προτίμησης! Η ματ υφή είναι δημοφιλής τελευταία γιατί δημιουργεί ένα βελούδινο εφέ και κρατάει περισσότερο χρόνο στα χείλη – ίσως όμως έπειτα από κάποια ώρα να τα ξεράνει και να εισχωρήσει στις γραμμές των χειλιών, τονίζοντάς τις άκομψα. Το σατινέ φινίρισμα ενυδατώνει και αφήνει ένα ωραίο κρεμώδες και λαμπερό αποτέλεσμα. Για ακόμα περισσότερη λάμψη διάλεξε ένα nude gloss, ενώ η balmy υφή θα σε κάνει να νιώθεις σαν να έχεις απλώσει τα χείλη σου ένα απαλό lip balm.

nude κραγιόν
iStock

6 nude κραγιόν που σου προτείνουμε

– Matte Revolution στην απόχρωση Pillow Talk, Charlotte Tilbury

Σε αντίθεση με τα ματ κραγιόν που αφήνουν τα χείλη αφυδατωμένα, το vegan κραγιόν της διάσημης makeup artist έχει εξαιρετικά απαλή ματ υφή και κρεμώδες φινίρισμα. Απλώνεται εύκολα και δίνει σχεδόν ανεπαίσθητη λάμψη. Το blend από φυτικά εκχυλίσματα και έλαια προστατεύει, μαλακώνει και διατηρεί τα χείλη ενυδατωμένα, ενώ αποδίδει χρώμα μεγάλης διάρκειας. Η δημοφιλής απόχρωση Pillow Talk είναι ένα απαλό nude ροζ που ταιριάζει στην ανοιχτή, χλωμή και σταρένια επιδερμίδα.

– Caviar Smoothing Matte Lipstick στην απόχρωση Nude Sateen, Laura Mercier

Αυτό το βελούδινο ματ κραγιόν λειαίνει και ενυδατώνει τα χείλη για 16 ώρες. Με ένα πέρασμα προσφέρει έντονο χρώμα και ωραία κάλυψη. H συγκεκριμένη απόχρωση είναι μια καλή πρόταση κυρίως για τη σταρένια επιδερμίδα, ώστε να δημιουργήσεις ένα διακριτικό και σοφιστικέ look πάνω της – στη σκούρα επιδερμίδα μπορεί να φαίνεται ανοιχτό και να κάνει μεγάλη αντίθεση.

– Lipstick Matte στην απόχρωση Septembre, Byredo

H νέα, vegan φόρμουλα με την υπογραφή της διάσημης makeup artist Lucia Pica, έχει μοντέρνο ματ φινίρισμα, κρεμώδη, βελούδινη και απαλή υφή, μεγάλη διάρκεια και ουδέτερο χρώμα. Εμπλουτισμένη με εκχύλισμα λουλουδιών τριαντάφυλλου, προσφέρει αίσθηση ενυδάτωσης και άνεσης.

Η φθινοπωρινή απόχρωση Septembre είναι το nude κραγιόν που χρειάζεσαι και, όπως όλες οι αποχρώσεις της συλλογής, διαθέτει refill.

– LoveShine Wet Shine στην απόχρωση Nude Lingerie, YSL

Με έξι πολυτελή έλαια και πολτό σύκου, αυτό το υβριδικό κραγιόν γλιστράει στα χείλη και προσφέρει κρεμώδη, κάπως διάφανη, υγρή λάμψη και ενυδάτωση, ενώ αφήνει μια μεταξένια αίσθηση και έχει πλούσια χρωματική απόδοση. Από τις 20 αποχρώσεις της συλλογής, η Nude Lingerie περιέχει μπεζ-ροζ τόνους και ταιριάζει τόσο στην ανοιχτή και όσο στη σταρένια επιδερμίδα.

– Joli Rouge Satin στην απόχρωση Peach Nude, Clarins

Η εξαιρετική νέα γενιά των κραγιόν Joli Rouge περιέχει περιποιητικά συστατικά που ενυδατώνουν και θρέφουν τα χείλη, ενώ βοηθούν όσα είναι επιρρεπή στην ξηρότητα. Η ελαφριά υφή του κραγιόν λιώνει στα χείλη, και τα αφήνει απαλά και λεία με ένα σατινέ φινίρισμα που έχει ένταση και διάρκεια. Από τις nude (beige, camellia, peach, mocha) αποχρώσεις της συλλογής, ξεχωρίσαμε την peach nude, που ταιριάζει περισσότερο σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες.

– I Need a Nude Lipstick, Natasha Denona

Η makeup artist Natasha Denona δημιούργησε αυτή την πανέμορφη συλλογή αφού πέρασε πολλά χρόνια αναμειγνύοντας nude αποχρώσεις μέχρι να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σίγουρα θα βρεις μια απόχρωση από τις 20 της συλλογής που θα κολακέψει τον δικό σου τύπο δέρματος, ενώ σημείωσε ότι μπορείς άνετα να την ταιριάξεις με smokey eyes.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.