iStock

ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Αυτές οι γρήγορες συνήθειες περιποίησης θα αναβαθμίσουν το skincare σου ανέξοδα και χωρίς να αφιερώσεις πολύ χρόνο από την ζωή σου.

Το «one size fits all» δεν ισχύει στην περιποίηση της επιδερμίδας. Ένα προϊόν, ένα hack ή μια ρουτίνα που ταιριάζει στον δικό σου τύπο δέρματος και στα γούστα σου δεν ταιριάζει απαραίτητα σε κάποιον άλλο – γι’ αυτό όταν μου ζητούν συμβουλές, περνάω αρκετό χρόνο παίρνοντας ένα μίνι ιστορικό σαν να ήμουν δερματολόγος προτού κάνω προτάσεις.

Υπάρχουν ωστόσο κάποιες συνήθειες στην περιποίηση που φαίνεται ότι είναι ευεργετικές για όλους. Επέλεξα μερικές από αυτές και σου προτείνω να τις δοκιμάσεις, είτε για να αντικαταστήσεις τις μέχρι τώρα συνήθειες που δεν λειτουργούν πάνω στην επιδερμίδα σου, είτε για να τις προσθέσεις στη ρουτίνα σου.

Ήπιος καθαρισμός με micellar water

Αν το καθαριστικό προσώπου που χρησιμοποιούσες μέχρι σήμερα δεν σε ικανοποιεί, είτε γιατί δεν καθαρίζει καλά την επιδερμίδα σου είτε γιατί προκαλεί ξηρότητα και δυσάρεστη αίσθηση τραβήγματος, βάλε στη ρουτίνα σου το micellar water. Φτιαγμένο με καθαρό ή ιαματικό νερό και μικύλλια, που είναι ήπιοι επιφανειοδραστικοί παράγοντες, απομακρύνει τους ρύπους, τα νεκρά κύτταρα, τη λιπαρότητα και το μακιγιάζ με τον πιο απαλό τρόπο. Ταυτόχρονα, κρατάει το δέρμα καθαρό χωρίς να απομακρύνει τα φυσικά του έλαια.

day time

Καθαρισμός με ατμό στο σπίτι

Ο καθαρισμός με ατμό στο ιατρείο είναι ο πλέον παραδοσιακός και θεωρώ δεδομένο ότι τον έχεις δοκιμάσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου. Με τον ατμό, η επιφανειακή στοιβάδα της επιδερμίδας μαλακώνει, τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται, οι πόροι ανοίγουν και με διάφορους τρόπους το σμήγμα αφαιρείται.

Αν βρίσκεις τον καθαρισμό με ατμό απολαυστικό, μάθε ότι μπορεί να τον κάνεις και στο σπίτι. Δεν θα είναι το ίδιο αποδοτικός με εκείνον που θα σου κάνει αισθητικός, αλλά σίγουρα θα σε βοηθήσει να αφαιρέσεις μαύρα και λευκά στίγματα, θα δώσει στην επιδερμίδα σου ένα boost ενυδάτωσης και θα βοηθήσει τα συστατικά των προϊόντων περιποίησης να εισχωρήσουν βαθύτερα. Επιπλέον, είναι τελείως ανέξοδος.

How to

  • Πιάσε τα μαλλιά σε κότσο ώστε να μην πέφτουν στο πρόσωπό σου.
  • Καθάρισε την επιδερμίδα από τους ρύπους και το μακιγιάζ.
  • Βάλε στο μάτι ένα κατσαρολάκι με νερό και άφησέ το να βράσει. Μπορείς να προσθέσεις και λίγες σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο. Η λεβάντα ενδείκνυται για τον κανονικό τύπο δέρματος, το χαμομήλι για τον ξηρό, ενώ το λεμόνι καθαρίζει τους πόρους και καταπολεμά το σμήγμα.
  • Μόλις κοχλάσει το νερό, βγάλε το σκεύος από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει λίγο. Μπορείς να το μεταφέρεις σε ένα μπολ.
  • Αφού περάσουν μερικά λεπτά, βάλε το πρόσωπό σου πάνω από τον ατμό σε απόσταση 20-30 εκατοστών και κάλυψε το κεφάλι και τους ώμους με μια πετσέτα.
  • Μείνε σε αυτή τη θέση για περίπου 5 λεπτά ώστε οι υδρατμοί να ανοίξουν και να καθαρίσουν τους πόρους.
  • Σκούπισε το πρόσωπο ταμποναριστά με μια πετσέτα.

Σαπούνι για τα φρύδια

Χρησιμοποιείς μολύβια, πούδρες, μάσκαρα και gel για να κάνεις τα φρύδια σου να φαίνονται πιο έντονα και πυκνά. Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις μια πιο φυσική μέθοδο, χρησιμοποιώντας σαπούνι αντί για brow gel. Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα beauty hacks των makeup artists. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από τη σύσταση του σαπουνιού: είναι καλό να περιέχει γλυκερίνη – καθώς είναι λιπόφιλη, θα αφήσει μια αίσθηση κεριού στις τριχούλες και δεν θα απομακρυνθεί εύκολα.

How to

  • Εκτός από το σαπούνι θα χρειαστείς ένα βουρτσάκι και νερό.
  • Βρέξε το βουρτσάκι και πάρε με αυτό μικρή ποσότητα σαπουνιού.
  • Χτένισε τα φρύδια προς τα πάνω για να πετύχεις ένα fluffy αποτέλεσμα. Όσο πιο έντονα θέλεις να δείχνουν, τόσο περισσότερες στρώσεις σαπουνιού θα περάσεις.

λαδάκι
iStock

Λαδάκια για την περιποίηση και την ενυδάτωση του προσώπου και των μαλλιών

Το argan oil περιέχει λιπαρά οξέα (ελαϊκό, λινολεϊκό και παλμιτικό) και αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνη Ε και φαινολικές ενώσεις. Χάρη σε αυτές τις δύο κατηγορίες συστατικών, το αργανέλαιο έχει γίνει περιζήτητο στην ατόφια μορφή του αλλά και σε φόρμουλες προϊόντων περιποίησης του δέρματος και των μαλλιών. Ανάμεσα στις πολλές ευεργετικές του ιδιότητες,  ο «υγρός χρυσός», όπως τον αποκαλούν, ενυδατώνει και καταπραΰνει το ξηρό δέρμα, αντιμετωπίζει τις φλεγμονές, βοηθάει στο έκζεμα και την ακμή, επαναφέρει τη λάμψη των ξηρών, θαμπών και ταλαιπωρημένων μαλλιών, ανακουφίζει το τριχωτό της κεφαλής με ευαισθησία.

Μασάζ στο πρόσωπο

Το μασάζ είναι ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος για να μειώσεις την ένταση και να χαλαρώσεις τους μύες του προσώπου – αυτό μπορεί να κάνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες να φαίνονται πιο αχνές. Επίσης, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθώντας την επιδερμίδα να δείχνει πιο τονωμένη και λαμπερή. Ακόμα, αυξάνει τη διαπερατότητα του δέρματος, δηλαδή επιτρέπει στα συστατικά των ορών, των κρεμών και των ελαίων να εισχωρούν πιο εύκολα και πιο βαθιά, φέρνοντας καλύτερα αποτελέσματα. Αν κάνεις συστηματικά και τακτικά μασάζ στο πρόσωπο, θα εντυπωσιαστείς από τη συνολική βελτίωση στην υφή και στην όψη του.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.