iStock

4 ΝΕΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΘΡΑΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ

Οι γυναίκες με το αξιοζήλευτο glass skin είναι πάντα πολύ μπροστά στην περιποίηση της επιδερμίδας τους, γι' αυτό τσεκάρουμε τα τελευταία trends της περιποίησής τους και παίρνουμε ιδέες για να τα εφαρμόσουμε.

Πόσα βήματα ακολουθούν στη ρουτίνα περιποίησής τους οι Κορεάτισσες; Δέκα; Και είκοσι θα ακολουθούσαν οι γυναίκες της Δύσης προκειμένου να αποκτήσουν το περιβόητο glass skin! Οι γυναίκες από τη μακρινή χώρα είναι παράδειγμα προς μίμηση για την αλαβάστρινη (χωρίς υπερβολή) επιδερμίδα τους, και δεν είναι τυχαίο που όλος ο πλανήτης αντιγράφει τις συνήθειες ομορφιάς τους και προσπαθεί να μυηθεί στη φιλοσοφία τους: μια φιλοσοφία που θέλει να ξεκινάς τη φροντίδα της επιδερμίδας από μικρή ηλικία, να αποφεύγεις την έκθεση στον ήλιο και να χρησιμοποιείς ήπια προϊόντα, που βασίζονται τόσο στην παράδοση όσο και στην τελευταία λέξη της κοσμετολογικής τεχνολογίας.

Η K-beauty έχει πολλές ιδέες να «κλέψεις»: μπορεί να έχεις εντάξει στο skincare σου από τις υφασμάτινες μάσκες μέχρι τον διπλό καθαρισμό και τα essences που αγαπούν οι Κορεάτισσες εδώ και χρόνια. Τώρα ήρθε η στιγμή να ανακαλύψεις τι κάνουν τελευταία για να αναβαθμίσουν την περιποίησή τους.

1. Ορκίζονται στα εξωσώματα

Σου έχω μιλήσει ξανά εδώ για τα εξωσώματα, δηλαδή ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην αναγεννητική αισθητική ιατρική, που φυσικά οι Κορεάτισσες το έχουν τσεκάρει ήδη. Τα εξωσώματα είναι μικροσκοπικά μόρια-αγγελιοφόροι, που «υπενθυμίζουν» στα κύτταρα του δέρματος την αρχική λειτουργία τους, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την αναγέννηση και ανανέωσή τους, και προσφέροντας αντιγήρανση.

Η εφαρμογή των εξωσωμάτων γίνεται σε δερματολογικά ιατρεία και σε κέντρα αισθητικής, και έχει πολλαπλά οφέλη: προτείνεται για τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος, των ρυτίδων και των ουλών ακμής, για την εξομάλυνση του ανομοιόμορφου χρωματικού τόνου, για τη μείωση των πόρων, για τη χαλάρωση.

Τελευταία, τα εξωσώματα έχουν μπει στο μικροσκόπιο και των brands ομορφιάς, που τα εντάσσουν σε μια νέα κατηγορία προϊόντων ενισχυμένων με αυτά. Αυτά τα προϊόντα ενδυναμώνουν τον επιδερμικό φραγμό και προάγουν τη συνολική υγεία του δέρματος. Εννοείται ότι οι Κορεάτισσες τα έχουν υιοθετήσει ήδη, γιατί αυτοί είναι οι στόχοι που επιδιώκουν με την περιποίησή τους.

Hand of a female cosmetician doing a microdermabrasion non invasive procedures on a female face in a cosmetologist salon.

2. Αγαπάνε τα beauty gadgets

Αν τσεκάρεις το IG και το TikTok, θα δεις τις Κορεάτισσες να φοράνε με μανία μάσκες για φωτοθεραπεία. Κάθε χρώμα που εκπέμπουν αυτές οι μάσκες διεγείρει διαφορετική ομάδα κυττάρων και αντιμετωπίζει διαφορετικό πρόβλημα. Για παράδειγμα, το κόκκινο φως κάνει αντιγήρανση, το μπλε φως αντιμετωπίζει θέματα ακμής και το πράσινο τη λιπαρότητα.

Αν ξεπεράσεις το γεγονός ότι μπορεί να μοιάζεις με τον Hannibal Lecter από τη «Η Σιωπή των Αμνών», θα διαπιστώσεις ότι φορώντας αυτήν τη μάσκα σε τακτά χρονικά διαστήματα στο σπίτι προσθέτεις ένα extra θεραπευτικό βήμα στην περιποίηση της επιδερμίδας σου.

Κορεάτισσες
iStock

3. Αντηλιακή προστασία σε άλλο επίπεδο

Oι Κορεάτισσες είναι πολύ προσεκτικές με τον ήλιο και δεν ξεχνούν ούτε μια μέρα να εφαρμόζουν αντηλιακή κρέμα. Μάλιστα, έχουν πάει την αντηλιακή προστασία σε άλλο επίπεδο. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν φτάνει μόνο η εφαρμογή ενός αντηλιακού προϊόντος μία φορά τη μέρα, αλλά ότι είναι εξίσου σημαντικό να επαναλαμβάνουν την επάλειψή του.

Έτσι, η K-Beauty έχει δημιουργήσει ένα σωρό προϊόντα σε πολλές και διαφορετικές μορφές και υφές, όπως αντηλιακές πούδρες, patches, cushions και sticks, ώστε η εφαρμογή (και πολλαπλή επανάληψη μέσα στη μέρα) του αντηλιακού να είναι πιο εύκολη, πρακτική και δελεαστική.

Κορεάτισσες
iStock

4. Κάνουν titanium lifting

Οι Κορεάτισσες επιλέγουν συνειδητά τις μη επεμβατικές θεραπείες ομορφιάς και το titanium lifting είναι μια από αυτές. Στοχεύει στη σύσφιξη και την ανόρθωση και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους celebrities της χώρας. Χρησιμοποιεί τεχνολογία λέιζερ, που δρα σε πολλά επίπεδα του δέρματος, διεγείρει το κολλαγόνο και προσφέρει άμεση φωτεινότητα, σύσφιξη, σμίλευση στο περίγραμμα του προσώπου και βελτίωση του τόνου της επιδερμίδας. Δεν προκαλεί καθόλου πόνο και δεν έχει χρόνο αποθεραπείας.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.