Travelgems

Η YOGA INSTRUCTOR ΤΟΥ DEEPAK CHOPRA ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΣ 5 ASANAS ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

00:46

Η Sarah Platt-Finger, yoga instructor του διάσημου γιατρού και πνευματικού δασκάλου Deepak Chopra, μας δείχνει σε ένα σύντομο βίντεο τις 5 ασκήσεις yoga που αξίζει να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας για να συνδεθούμε με τον εαυτό μας και να έρθουμε πιο κοντά στην έννοια της ευεξίας.

Η Sarah Platt-Finger είναι personal yoga instructor του διάσημου Ινδο-Αμερικανού γιατρού, συγγραφέα και γκουρού της πνευματικότητας και της ολιστικής ιατρικής, Deepak Chopra. Ως συνιδρύτρια του ISHTA Yoga, η Sarah αντλεί έμπνευση από τη φιλοσοφία της γιόγκα και τη βαθιά πνευματικότητα που ο Deepak Chopra προωθεί παγκοσμίως.

Ο Deepak Chopra έχει αναφερθεί πολλές φορές στα οφέλη που έχει στη ζωή του η καθημερινή εξάσκηση της γιόγκα και του διαλογισμού, χαρακτηρίζοντας τη Sarah «μια εξαιρετική δασκάλα της γιόγκα, που έχει συμβάλει σημαντικά στην ευεξία μου».

Με αφορμή το Travelgems Longevity Retreat του Deepak Chopra, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 3-7 Οκτωβρίου 2024 και στο οποίο θα συμμετέχει η Sarah, της ζητήσαμε να φτιάξει για το OW ένα βίντεο.

Σε 46'' η yoga instructor μοιράζεται μαζί μας 5 βασικές asanas που αξίζει να εντάξουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα, ώστε να συνδεθούμε βαθύτερα με τον εαυτό μας. Οι ασκήσεις αυτές καλλιεργούν την ενσυνειδητότητα, ενισχύουν τη σωματική δύναμη και την ευλυγισία, και σε συνδυασμό με τη συνειδητή αναπνοή, περιορίζουν το στρες και φέρνουν αρμονία σε σώμα και πνεύμα.

Οι 5 ασκήσεις της yoga που θα αλλάξουν την καθημερινότητά σου

#1 Cat/Cow (Γάτα/Αγελάδα): Αυτή η κίνηση βοηθά στο «τέντωμα» της σπονδυλικής στήλης και συμβάλλει στην ανακούφιση από τον πόνο στη μέση, ενώ παράλληλα προάγει τη διαδικασία της πέψης, ηρεμεί τον νου και φέρνει ισορροπία στην αναπνοή.

#2 Downward Facing Dog (Κάτω σκύλος): Αυτή η asana τεντώνει τους δικέφαλους μηριαίους και τους ώμους, ενδυναμώνει το άνω μέρος του σώματος και συμβάλλει στην ανακούφιση της έντασης στον αυχένα. Επίσης, μας επιτρέπει να δούμε τα πράγματα από μία άλλη οπτική γωνία.

#3 Bridge pose (Γέφυρα): Πρόκειται για στάση της yoga που ενδυναμώνει τον πυρήνα του σώματος, καθώς και ολόκληρο το πίσω μέρος του σώματος, ανοίγει το στήθος, προάγει την καλή στάση του σώματος και διεγείρει τον νου, επιδρώντας θετικά στο νευρικό σύστημα.

#4 Reclined Twist (Ξαπλωτή στροφή): Στη στάση αυτή γίνεται διάταση της πλάτης χαμηλά, των γοφών και των μηρών εξωτερικά. Η συγκεκριμένη asana ανακουφίζει από τον πόνο στη μέση και διεγείρει τη διαδικασία της πέψης. Επίσης, προσφέρει ήπια διάταση για το στήθος, τους ώμους και τον αυχένα, ανακουφίζει από την ένταση και ηρεμεί το νευρικό σύστημα.

#5 Relaxation/corpse (Θέση χαλάρωσης): Σε αυτή τη θέση το σώμα χαλαρώνει, το ίδιο και ο νους και το νευρικό σύστημα. Παράλληλα, ενθαρρύνεται η διαδικασία της αυτοίασης και επιβραδύνονται οι επιπτώσεις της γήρανσης.