iStock

ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙΣ ΤΑ ΛΕΠΤΑ ΑΝΔΡΙΚΑ ΜΑΛΛΙΑ

Η λεπτή τρίχα έχεις τις ιδιαιτερότητές της, αλλά μπορείς να τις… ξεχάσεις ακολουθώντας μόλις τρία βήματα περιποίησης και styling.

Αν έχει τύχει την ώρα που κουρεύεσαι να πιάσεις κουβέντα για τα μαλλιά σου με τον μπαρμπέρη σου, ίσως να σου έχει πει ότι έχεις λεπτά μαλλιά. Φαντάζομαι ότι αυτός ο χαρακτηρισμός θα σε τρομοκράτησε! Είναι γνωστό ότι οι άντρες ανησυχείτε για την τριχόπτωση και τη φαλάκρα περισσότερο κι από τον σεισμό ή την κλιματική αλλαγή, αλλά «λεπτά μαλλιά» δεν σημαίνει «αραιά μαλλιά»: μπορεί να έχεις λεπτά μαλλιά, αλλά η ποσότητα των τριχών και η πυκνότητά τους στο τριχωτό να είναι απολύτως ικανοποιητική.

Όταν μιλάμε για λεπτά μαλλιά, αναφερόμαστε μόνο στη διάμετρο, το πλάτος ή την περιφέρεια της τρίχας, που είναι μικρότερα απ’ ό,τι της παχιάς τρίχας. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι γιατί το στέλεχος της τρίχας, ιδιαίτερα στα πιο ανοιχτά χρώματα όπως τα ξανθά, δεν έχει μυελό, δηλαδή το εσωτερικό στρώμα στο κέντρο του στελέχους που μοιάζει με λεπτό σωλήνα και αποτελείται από σάκχαρα και αμινοξέα. Φυσικά η τρίχα συνεχίζει μια χαρά τον κύκλο της ζωής της, αλλά το πρόβλημα με τα λεπτά μαλλιά είναι ότι, αν και λεία και απαλά σαν μεταξένια, δεν έχουν φυσικό όγκο και κάποιες στιγμές δείχνουν πολύ άτονα, σαν «άψυχα».

Κάπου διάβασα μια παρομοίωση που μου άρεσε πολύ: τα λεπτά μαλλιά, λέει, είναι σαν ένα πουλόβερ από κασμίρ, δηλαδή υπέροχο στην αφή αλλά ντελικάτο και μπελαλίδικο στην περιποίηση. Γι’ αυτό, λοιπόν, θα σου δώσω μερικά tips για να περιποιείσαι τα λεπτά μαλλιά σου με τον καλύτερο τρόπο.

Πώς να δυναμώσεις τα λεπτά ανδρικά μαλλιά
iStock

Το σαμπουάν

Τα λεπτά μαλλιά έχουν μια ιδιαιτερότητα που είναι βασική για τον τρόπο με τον οποίο τα περιποιείσαι. Επειδή η τρίχα είναι πιο λεία και λιγότερο πορώδης, τα φυσικά έλαια από το τριχωτό φτάνουν στο στέλεχος ευκολότερα και τα κάνουν να φαίνονται λαδωμένα γρηγορότερα, ακόμα και μερικές ώρες μετά το λούσιμο.

Για να αντιμετωπίσεις και την ορατή λιπαρότητα και την έλλειψη φυσικού όγκου, σου προτείνω να δοκιμάσεις το Bain de Masse Epaississant από τη σειρά Genesis Homme της Kérastase. Καθαρίζει απαλά τα μαλλιά και το τριχωτό (κάνει και για τα γένια!) και δίνει όγκο, σώμα και άμεσο αποτέλεσμα πύκνωσης ενδυναμώνοντας την τρίχα και αυξάνοντας τη διάμετρό της χάρη σε έναν συνδυασμό εξαιρετικά ισχυρών συστατικών.

Το conditioner

Επειδή τα λεπτά μαλλιά είναι πιο λεία και απαλά, ίσως να νομίζεις ότι το conditioner είναι περιττό. Το αντίθετο! Αν δεν τους προσφέρεις την απαραίτητη υγρασία, τα λιπίδια και τις πρωτεΐνες, τότε θα παρουσιάσουν ξηρότητα, θα γίνουν ακόμα πιο εύθραυστα και θα σπάσουν ευκολότερα. Απόφυγε τα βαριά conditioner, που θα τα κάνουν να φαίνονται πιο λαδωμένα και θα τα βαρύνουν, και προτίμησε ένα ελαφρύ προϊόν για συχνή χρήση. Μια καλή πρόταση είναι το Extra Volume Conditioner της Moroccanoil με αργανέλαιο και εκχύλισμα μπουμπουκιών τίλιου, που προσδίδει όγκο, σώμα και λάμψη, και κάνει τα λεπτά μαλλιά ευκολοχτένιστα χωρίς να τα βαραίνει.

To (ελαφρύ) styling

Αν έχεις λεπτά μαλλιά, οι πλούσιες λιπαρές πομάδες και τα κεριά δεν έχουν καμία θέση στο ράφι του μπάνιου σου. Για να μη βαρύνουν, το καταλληλότερο προϊόν ώστε να βγεις έξω με αυτοπεποίθηση είναι ένας αφρός, όπως ο Thickening Foam από την ανανεωμένη σειρά Invati Ultra Advanced της Aveda, ο οποίος αυξάνει άμεσα τη διάμετρο της τρίχας με τη δύναμη της πρωτεΐνης amla και ρυζιού, δίνοντας περισσότερο όγκο από τη ρίζα μέχρι την άκρη που διαρκεί όλη μέρα. Όποιον αφρό κι αν επιλέξεις, άπλωσέ τον σε νωπά μαλλιά και δούλεψέ τον με τα χέρια, αφήνοντάς τον να στεγνώσει φυσικά ή χρησιμοποιώντας πιστολάκι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για λίγο ακόμα όγκο.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.