Γαβριήλ Νικολαΐδης

ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΑΦΡΑΤΑ PANCAKES, ΦΟΥΛ ΣΕ ΠΡΩΤΕΪΝΗ

Η βρόμη και το τυρί cottage συνδυάζονται με λίγα ακόμα υλικά, για να φτιάξεις αφράτα pancakes φουλ σε πρωτεΐνη.

Μια συνταγή που θα λατρέψεις για την ευκολία της, αφού απλά βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάς μέχρι να έχεις ένα ομοιογενές μείγμα. Τα pancakes με τυρί cottage και βρόμη είναι η πιο νόστιμη και θρεπτική λύση για τα πρωινά του Σαββατοκύριακου, που έχουμε λίγο περισσότερο χρόνο στη διάθεση μας.

Τα δύο αυτά βασικά υλικά συνθέτουν μια βάση «φουλ σε πρωτεΐνη», ιδανική για πρωινό πριν από προπόνηση! Και προπόνηση να μην είναι να κάνεις, βέβαια, θα σου προσφέρει αίσθημα κορεσμού για πολλές ώρες. To cottage cheese κάνει τα pancakes αφράτα και τους δίνει μια «μπριοσένια» αίσθηση, ενώ δεν θα το καταλάβεις στη γεύση.

Μπορείς να τα γαρνίρεις με ό,τι έχεις στο ντουλάπι, από μέλι και σιρόπι σφενδάμου μέχρι ταχίνι και φυστικοβούτυρο.

Tip: Οπωσδήποτε συνδύασε τα pancakes με φρέσκα φρούτα. Ο συνδυασμός αυτός προσφέρει ένα ισορροπημένο ξεκίνημα για τη μέρα, καθώς τα φρούτα ενισχύουν το γεύμα με επιπλέον θρεπτικά συστατικά. Για παράδειγμα, οι φράουλες είναι γεμάτες βιταμίνη C και φυτικές ίνες, ενώ οι μπανάνες παρέχουν κάλιο και φυσικά σάκχαρα που προσφέρουν άμεση ενέργεια. Επιπλέον, τα φρούτα προσθέτουν φυσική γλυκύτητα στα pancakes και μειώνουν την ανάγκη για προσθήκη ζάχαρης ή σιροπιού, κάνοντας το γεύμα πιο υγιεινό και λιγότερο επιβαρυμένο με θερμίδες.

Συνταγή για pancakes με τυρί cottage και βρόμη

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
  • Μερίδες: 2
  • Vegetarian

pancakes
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά

  • 220 γραμμάρια τυρί cottage
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 100 γραμμάρια βρόμη
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. βούτυρο για το τηγάνι

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στο μπλέντερ για να φτιάξουμε τον χυλό. Τον αφήνουμε για 5 λεπτά στο ψυγείο, να σταθεί και να δέσει.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε λίγο βούτυρο το οποίο αφήνουμε να ζεσταθεί, αλλά όχι να κάψει.

Χρησιμοποιώντας την κουτάλα της σούπας ως μεζούρα, σχηματίζουμε ίσου μεγέθους pancakes.

Μαγειρεύουμε από τη μια πλευρά για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται πάνω μικρές φυσαλίδες.

Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε τα pancakes για άλλα 2-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Ενδιάμεσα από τα pancakes ενδέχεται να χρειαστεί έξτρα βούτυρο το τηγάνι.