iStock

ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ

Υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες αλλά και κάποια έξυπνα tips για να αξιοποιείς το μακιγιάζ σου με τον καλύτερο τρόπο.

Το μακιγιάζ ανανεώνει την όψη σου και αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά σου. Αν όμως δεν το εφαρμόζεις σωστά, μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή να χαλάσει την εικόνα σου, κάνοντάς σε να δείχνεις κουρασμένη, ταλαιπωρημένη ή ακόμα και μεγαλύτερη από την ηλικία σου. Δεν είναι κρίμα να ξοδεύεις τόσα χρήματα και τόσο χρόνο μπροστά στον καθρέφτη;

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά tips για αποφεύγεις τις κακοτοπιές και να αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο τα προϊόντα μακιγιάζ που έχεις διαλέξει με επιμέλεια.

1. Δυσκολεύεσαι να δημιουργήσεις ένα ισορροπημένο βάψιμο

Η διάσημη makeup artist Bobbi Brown, μία από τις πιο ένθερμες υποστηρίκτριες του διακριτικού και φυσικού «no makeup makeup», παρατηρεί ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν εφαρμόζουν όση ποσότητα μακιγιάζ θα έπρεπε, γιατί δεν τους αρέσει να βάφονται πολύ ή δεν γνωρίζουν πώς ακριβώς να το κάνουν. Το αποδίδει στο ότι πολλά καλλυντικά της αγοράς είναι βαριά, κάνοντας τις γυναίκες να φοβούνται μήπως θα φαίνονται υπερβολικά βαμμένες.

Ποια είναι τα δικά της tips για να βελτιώσεις το αποτέλεσμα του μακιγιάζ;

  • Αναζήτησε ένα foundation σε απόχρωση που να ταιριάζει στον δικό σου τόνο δέρματος και με ελαφριά υφή.
  • Φώτιζε την περιοχή των ματιών με ένα concealer σε έναν τόνο πιο ανοιχτό από ό,τι το υπόλοιπο πρόσωπο και με έναν κορέκτορα-διορθωτή χρώματος στα πιο σκούρα σημεία.
  • Βάζε μπόλικο ρουζ και, αν έχεις λιπαρό δέρμα, πούδρα στη ζώνη Τ.

λάθη μακιγιάζ
iStock

2. Δεν χρησιμοποιείς το σωστό foundation

Η επιλογή ενός ακατάλληλου για το δικό σου δέρμα foundation σε «μεγαλώνει». Αν, για παράδειγμα, έχεις ρυτίδες, ένα παχύρρευστο και κολλώδες foundation θα εισχωρήσει μέσα σε αυτές και θα τις τονίσει.

Προτίμησε ελαφριές συνθέσεις με λεπτόρρευστες υφές. Tα υβριδικά serum liquid foundations, που είναι εμπλουτισμένα με συστατικά περιποίησης όπως το υαλουρονικό οξύ, χαρίζουν απόλυτα φυσικό τελείωμα.

3. Αμελείς το skincare πριν το μακιγιάζ

Είναι… ανώφελο να εφαρμόζεις το μακιγιάζ πάνω σε πρόσωπο που δεν είναι καλά φροντισμένο και ενυδατωμένο: αν δεν ενυδατώνεις καλά την επιδερμίδα σου με έναν ορό και μια ενυδατική κρέμα, είναι βέβαιο ότι τα προϊόντα μακιγιάζ δεν θα γλιστρήσουν και δεν θα απλωθούν αρμονικά και ομοιόμορφα. Το αποτέλεσμα θα είναι ματ και θαμπό, με το δέρμα σου να φαίνεται αφύσικο από μακριά και ανομοιόμορφο.

Το σωστό και ολοκληρωμένο skincare είναι κάτι σαν τα θεμέλια του καλού μακιγιάζ. Διάλεξε τα κατάλληλα προϊόντα για τον δικό σου τύπο δέρματος και τις ανάγκες του ανά εποχή, και θα δεις πόσο μεγάλη διαφορά θα κάνουν στην απόδοση του μακιγιάζ.

iStock

4. Εφαρμόζεις υπερβολική ποσότητα concealer

Και αυτή η συνήθεια σε μεγαλώνει. Μπορεί να σου αρέσουν τα concealers επειδή καλύπτουν τις ατέλειες και τους μαύρους κύκλους, ωστόσο πρέπει να αποφεύγεις την εφαρμογή υπερβολικής ποσότητας και σε μεγάλη επιφάνεια του προσώπου. Εστίασε μόνο στα σημεία που χρειάζονται κάλυψη ή καμουφλάζ!

5. To παρακάνεις με τα φρύδια

Τα μεγάλα, πυκνά φρύδια είναι δείκτης νεότητας. Αν έχεις φυσικά, πλούσια φρύδια, ανήκεις στις τυχερές. Οι υπόλοιπες εμπιστευόμαστε τα πολλά και ποιοτικά προϊόντα που βρίσκουμε στην αγορά για να αναδείξουμε τα φρύδια μας φτιάχνοντας το σχήμα και τονίζοντας το χρώμα τους.

Όταν όμως χρησιμοποιείς τέτοια προϊόντα, υπάρχει ο κίνδυνος να το παρακάνεις με το γέμισμα και με τις γραμμές που σχεδιάζεις, και να μην τις μπλεντάρεις ομοιόμορφα: το αποτέλεσμα είναι αφύσικα φρύδια, πιο μεγάλα και σκούρα απ’ όσο πρέπει. Απόφυγε τις υπερβολές και πόνταρε σε ένα μολύβι ματιών σε απόχρωση κοντινή στο χρώμα των φρυδιών σου, που είναι εύκολο στη χρήση και θα γεμίσει διακριτικά τα κενά ανάμεσα στις τριχούλες.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.