iStock

ΠΩΣ ΠΕΡΙΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΙΑ ΔΙΑΣΗΜΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ

Μπορεί να περνάς υπέροχα στις διακοπές σου, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με την επιδερμίδα σου. Η Joanna Czech θα σου δείξει πώς να τη φροντίζεις και να την ανακουφίζεις αποτελεσματικά.

Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει από αφυδάτωση και φωτογήρανση μέχρι ηλιακό έγκαυμα. Γι’ αυτό πρέπει να παίρνεις τα μέτρα σου τόσο όταν βρίσκεσαι στην παραλία, φορώντας και ανανεώνοντας ευλαβικά το αντηλιακό σου, όσο και επιστρέφοντας στο σπίτι.

Το σίγουρο είναι ότι μετά την πολύωρη έκθεση στον ήλιο η επιδερμίδα έχει ανάγκη να κουλάρει, να δροσιστεί και να ανακουφιστεί. Χρειάζεται να επανέλθει η φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος, να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί επανόρθωσης της επιδερμίδας και να αποκατασταθούν τα επίπεδα της υγρασίας της. Γι’ αυτό, πρέπει να επιστρατεύσεις τα κατάλληλα ενυδατικά και αντιφλεγμονώδη προϊόντα για το πρόσωπο και το σώμα.

Επειδή τα πιο αξιόπιστα, ασφαλή και αποτελεσματικά tips θα σου τα δώσουν οι ειδικοί, έψαξα τι προτείνει για την περιποίηση της επιδερμίδας μετά τον ήλιο μια διάσημη αισθητικός και σου τα μεταφέρω.

Το after-sun ritual της διάσημης αισθητικού Joanna Czech

Αν ασχολείσαι με την ομορφιά και το skincare, τότε σίγουρα γνωρίζεις την Joanna Czech, την αισθητικό από την Πολωνία που έχει πάνω από τριάντα χρόνια εμπειρίας και διάσημες πελάτισσες όπως η Jennifer Aniston, η Bella Hadid και η Cate Blanchett. Είναι περιζήτητη για τα facials στο ιατρείο της, ενώ τις συμβουλές της για εντατική νυχτερινή περιποίηση της επιδερμίδας και χρήση ήπιων καλλυντικών συνθέσεων τις ακολουθούν όλοι όσοι παίρνουν στα σοβαρά την περιποίηση της επιδερμίδας τους.

Έπειτα από μια μεγάλη μέρα κάτω από τον ήλιο, η Czech κάνει ένα δροσερό ντους, το οποίο της προσφέρει μια άμεση αίσθηση αναζωογόνησης. Στη συνέχεια, της αρέσει να φτιάχνει ένα μείγμα από μια λοσιόν και ένα λαδάκι, που απλώνει στο σώμα της για πλούσια ενυδάτωση και θρέψη. Προτιμάει να το εφαρμόζει σε νωπή επιδερμίδα, γιατί είναι πιο διαπερατή από την υγρασία και δεκτική στην ενυδάτωση.

iStock

Στη συνέχεια, περνάει στην περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου της, χρησιμοποιώντας προϊόντα από το δικό της, ομώνυμο skincare brand (εσύ μπορείς, φυσικά, να αναζητήσεις οποιοδήποτε προϊόν καλύπτει αυτές τις ανάγκες). Ξεκινάει με ένα toner που επαναφέρει το pH στα φυσιολογικά του επίπεδα, ανακουφίζει τη στρεσαρισμένη και ταλαιπωρημένη από τον ήλιο επιδερμίδα και απορροφά όλη την κάψα. Αποφεύγει τα toners που είναι πολύ όξινα, γιατί μπορεί να επιδεινώσουν τους ερεθισμούς που έχει εμφανίσει το δέρμα κάτω από τον ήλιο.

Αμέσως μετά εφαρμόζει έναν καταπραϋντικό ορό με αντιφλεγμονώδη συστατικά, όπως το εκχύλισμα από pepperberry (ένα είδους πιπεριού), και ένα σύμπλεγμα με ceramides, που δημιουργούν καταπραΰντική και ανακουφιστική αίσθηση.

Της αρέσει να εφαρμόζει μια υφασμάτινη μάσκα, αφού την έχει βάλει όμως πρώτα στο ψυγείο! Οι μάσκες είναι ένα συμπληρωματικό βήμα στην περιποίηση που κάνει τη διαφορά, αλλά ειδικά μετά την έκθεση στον ήλιο επαναφέρουν την ενυδάτωση στην επιδερμίδα και χαρίζουν μια λυτρωτική αίσθηση δροσιάς και αναζωογόνησης.

Τέλος, η Czech χρησιμοποιεί μια ενυδατική κρέμα για να «κλειδώσει» την υγρασία, να αποτρέψει τη διαδερμική απώλεια νερού και να εξασφαλίσει βαθιά και με διάρκεια ενυδάτωση στο πρόσωπό της.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.