Charlie Riedel/AP Photo

Η SIMONE BILES ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ SKINCARE ΚΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ

Πώς η σπουδαιότερη αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής της εποχής μας φροντίζει την επιδερμίδα της για να λάμπει στους αγωνιστικούς χώρους;

Την περασμένη Κυριακή, οι VIP κερκίδες της Bercy Arena είχαν γεμίσει με celebrities. Ο Tom Cruise, η Ariana Grande, η Lady Gaga, ο John Legend αλλά και η Anna Wintour ήταν εκεί για να χειροκροτήσουν την επιστροφή της Simone Biles, της Αμερικανίδας αθλήτριας της γυμναστικής που πάλεψε με τους δαίμονές της μετά τους Ολυμπιακούς του Τόκιο και επέστρεψε για να οδηγήσει την ομάδα της στους τελικούς του σύνθετου ομαδικού και, δύο μέρες μετά, στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Αν η Nadia Comăneci, το «τέλειο δεκάρι» των Ολυμπιακών Αγώνων του 1976, ήταν η εμβληματικότερη γυμνάστρια του 20ού αιώνα, στον αιώνα που διανύουμε αυτό τον τίτλο κατέχει δικαιωματικά η Biles. Όχι μόνο για τα 7 ολυμπιακά και τα 30 μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά γιατί είναι ένα σύμβολο υπερηφάνειας για τους συμπατριώτες της (παρασημοφορήθηκε από τον Biden!) και άνοιξε μια επιτακτική συζήτηση για την πίεση που ασκείται στους αθλητές υψηλών επιδόσεων.

Η ιστορία της 27χρονης Biles δεν είναι σπαρμένη μόνο με διακρίσεις αλλά και με τον απόηχο της αποχώρησής της από τους Αγώνες του Τόκιο εξαιτίας των ψυχικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε: «Μετά την επίδοση που έκανα, δεν ήθελα να συνεχίσω. Πρέπει να επικεντρωθώ στην ψυχική μου υγεία. Το ζήτημα της ψυχικής υγείας είναι πρωτεύον στον αθλητισμό αυτήν τη στιγμή. Πρέπει να προστατεύουμε το μυαλό και το σώμα μας και όχι απλά να κάνουμε αυτό που θέλει ο κόσμος να κάνουμε», είχε δηλώσει μετά τη σοκαριστική αποχώρηση.

Κάπως έτσι μάθαμε τι είναι τα «twisties» (ένα επικίνδυνο μπλοκάρισμα που κάνει τους αθλητές και τις αθλήτριες να χάνουν την αίσθηση του χώρου όταν επιχειρούν σάλτο), αλλά και, αργότερα, το ιστορικό της σεξουαλικής κακοποίησης της Biles από τον αθλίατρο της εθνικής αμερικανικής ομάδας Larry Nassar.

Charlie Riedel/AP Photo

Τα μυστικά ομορφιάς της Simone Biles

Την περασμένη Κυριακή παρακολούθησα και εγώ με κομμένη την ανάσα τις προσπάθειες της Biles. Θαύμασα όχι μόνο τις κινήσεις της στη δοκό ισορροπίας και τις ασκήσεις εδάφους, κάποιες από τις οποίες φέρουν το όνομά της, ενώ ως beauty editor δεν θα μπορούσα να μην προσέξω το άψογο μακιγιάζ της (που παρέμενε στη θέση του παρά την τιτάνια προσπάθεια της αθλήτριας), αλλά και τη λαμπερή επιδερμίδα της.

Charlie Riedel/AP Photo

Η Biles έμαθε πολλά για το skincare από τη συναθλήτρια και φίλη της Aly Raisman: «Η Aly έχει εμμονή με τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας και κάθε φορά που πηγαίνουμε σε αγώνες, τον μισό χώρο στη βαλίτσα της τον πιάνουν αυτά. Είναι ο τρόπος της να χαλαρώνει και τώρα πια το καταλαβαίνω», έχει πει η Biles.

Η δική της βασική ρουτίνα είναι μινιμαλιστική και αποτελείται από ένα ήπιο προϊόν καθαρισμού, μία sheet mask και ένα essence με το πατενταρισμένο συστατικό Pitera, ένα προϊόν ζύμωσης με πενήντα μικροθρεπτικά στοιχεία, που κάνει την επιδερμίδα καθαρή σαν κρύσταλλο. Και τα τρία προϊόντα φέρουν την υπογραφή του J-beauty brand SK-II, το οποίο συνεργάστηκε με την Biles το 2020 για μια καμπάνια που έθιγε (προφητικά;) τις κοινωνικές πιέσεις που δέχονται οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο, ενθαρρύνοντάς τις να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους.

Charlie Riedel/AP Photo
Simone Biles, of United States, celebrates after competing on the uneven bars during a women's artistic gymnastics qualification round at Bercy Arena at the 2024 Summer Olympics, Sunday, July 28, 2024, in Paris, France. (AP Photo/Charlie Riedel)

Στο εντυπωσιακό μακιγιάζ της, η Biles προτιμά το χρώμα του χρυσού, κάτι που υποσυνείδητα παραπέμπει στη συλλογή των μεταλλίων της. Όπως αποκαλύπτει η makeup artist Alayza Casey, που επιμελείται τις εμφανίσεις της Biles, το μυστικό για να παραμένει άψογο και στη θέση του το μακιγιάζ είναι η προετοιμασία της επιδερμίδας με άφθονη ενυδάτωση: συγκεκριμένα, πριν την εφαρμογή του makeup, η Biles απλώνει στο πρόσωπο το Ultra Facial Moisturizer και στην περιοχή των ματιών και το δικό μας αγαπημένο Avocado Eye Treatment της Kiehl’s.

Το μανικιούρ την κάνει να αισθάνεται θηλυκή, όμορφη και σίγουρη, επιλέγοντας πριν τους αγώνες να προσθέσει χρώμα στα νύχια της, όπως έναν συνδυασμό λευκού, κόκκινου και μπλε που ίσως να παραπέμπει στη σημαία της χώρας της. Ένα προϊόν που δεν αποχωρίζεται από μικρή είναι το πολύ οικονομικό lip balm της Carmex, ενώ το ritual που τη χαλαρώνει είναι να βυθίζεται σε μια μπανιέρα με άλατα Epsom.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.